Opinió

Els cromos de Marc Carmona

El Barça té figures que enlluernen, però al darrere hi ha un treball col·lectiu

Els que ja tenim una edat recordem amb simpatia aquells individus amb maletí, corbata i molts cops bigoti que trencaven la monotonia de les classes d'EGB, una cosa que s'estudiava abans entre els 6 i els 13 anys durant 8 cursos. Amb l'aquiescència dels professors de torn, la classe –posem que de ciències naturals– s'aturava i, durant un quart d'hora, el personatge ens explicava les virtuts d'aquell nou àlbum de cromos que era molt constructiu i que ens ajudaria a ser persones de profit i a fer els deures. Em ve al cap la imatge quan llegeixo per internet que l'LNFS, l'organisme que regeix el futbol sala professional espanyol, ha apostat per posar en el mercat una col·lecció de cromos digitals dels seus jugadors com s'ha fet sempre amb els cromos convencionals dels jugadors de futbol. Lògicament, persegueixen ingressos i notorietat dels cracks de la pilota petita per fer bullir l'olla. Els cromos digitals són un invent relativament nou en aquest escenari virtual en què tan sols un any retirats en una illa deserta ens deixaria absolutament en fora de joc, infracció que precisament no existeix en el futbol sala.

Els que han dut les regnes d'aquest esport han sigut generalment innovadors. Van ser els primers que van saber adaptar-se als horaris per tenir cabuda en el món televisiu. Durant anys van fer el partit de la jornada ben bé a l'hora de dinar per fer-se seva una franja i rendibilitzar-la. I a l'hora, vigilar que els pavellons estiguessin força plens per no embrutar la imatge.

Al marge de tot plegat, a casa nostra els cromos arriben en el moment més àlgid dels últims anys, amb un Barça pletòric que l'any passat ja ho va guanyar gairebé tot fent història i que ara fa camí per endur-se la UEFA Futsal Cup, la copa d'Europa d'aquest esport. L'espectacle que dóna l'equip és d'alta volada i l'afició ha respost i respon a l'aposta de la directiva blaugrana. El Barça té figures que enlluernen, però es nota que al darrere, completant les qualitats individuals, hi ha un treball col·lectiu de molts quirats comandat per Marc Carmona. Molts cops oblidem que gestionar una plantilla amb tants cromos de primera fila requereix molta intel·ligència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)