Opinió

Partidets

Recorden com el seu entrenador mai va donar-los una resposta a la pregunta de moda: què cal fer per guanyar el Barça?

Ja sé que és imaginar molt, però imaginem que som l'any 2022, com aquell que diu, d'aquí a deu anys. El Real Madrid organitza una trobada d'exjugadors per celebrar la inauguració del nou estadi Florentino Pérez. El Ser Superior ho és tant que ha canviat fins i tot el nom del camp. Es veu que en l'era Rajoy hi va haver tripijocs variats i els madridistes van poder construir-se un nou santuari. Allà hi ha Casillas, Alonso, Arbeloa, Albiol, Ramos... alguns dels jugadors que van patir el Pep Team però que, sobretot, van patir el mourinhisme.

Ara, ja lliures, recorden entre somriures i vergonyes els paperots que el tècnic portuguès els va fer passar, que si el calendari, que si els àrbitres, que si Stark, Obrevo, Busacca, Frisk i De Bleeckere, que si la sort, els entrenadors rivals, la federació espanyola, la UEFA, la FIFA... I és clar, els famosos “¿por qué?” de Mourinho que tanta fortuna van fer en tots els espais d'humor de les televisions.

Més seriots recorden com el seu entrenador mai va donar-los una resposta a la pregunta de moda d'aquella època: què cal fer per guanyar el Barça? Ni una solució en cap de les xerrades tècniques prèvies a aquells clàssics tan durs per al madridisme. I també per a aquells jugadors que un any rere l'altre van fracassar en l'intent de treure alguna cosa positiva dels enfrontaments contra els culers.

Al·lucinaven quan en aquell final del 2011, amb la proclamació del Barça com a millor equip del món després del contundent 4 a 0 al Santos de Neymar, Mourinho va desprestigiar el títol qualificant de “partidets” els dos partits que van haver de jugar fins a aixecar el trofeu. Una mica de raó sí que tenia... Tanta superioritat, oi? Seguint amb la idea, tothom a la casa blanca recordava els terribles 2 a 6, 5 a 0, el 0 a 2 de la Champions, l'1 a 3 i la resta d'humiliacions de final de la dècada i, és clar, tothom també parlava de “partidets”, de bany futbolístic del Barça de Guardiola, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Valdés...

Això, partidets. Potser Mou tenia raó. Per cert, fa uns quants anys que el portuguès va desaparèixer. Va sortir del Madrid, no va fer res amb la seva selecció, va fallar també a Anglaterra i en el seu retorn a l'Inter i darrerament se l'ha vist amb un embut al cap cridant contra les foques de l'antàrtic. Els “partidets” del seu Real Madrid contra el Barça el van desequilibrar...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)