Opinió

El Barça en mans dels Sergio Sauca?

Perquè sense TV3, el mercat audiovisual fa basarda

Mònica Terribas anunciava fa alguns dies que si el govern de Mas perpetra una retallada sagnant a TV3 de bracet del PP, les retransmissions del Barça tenen els dies comptats. Per veure els partits en català, haurem de fer-ho en diferit a través de Barça TV. Perquè sense TV3, el mercat audiovisual fa basarda. El cas és que si hi pensem cinc minuts, arribarem a la conclusió que els culers estarem ben fotuts. La nostra salut mental, ja prou tocada a còpia d'haver de ser espanyols, acabarà per ressentir-se'n. El panorama que ens deixaria l'absència de TV3, pel que fa a locució, fa bo allò de passar del foc a les brases. Les cadenes privades professen una madriditis rampant, per no parlar obertament d'antibarcelonisme en molts casos. I pel que fa a la pública, espanyola, només cal recordar l'infame Sergio Sauca i les seves retransmissions que destil·len aversió als colors blaugrana i devoció per la casa blanca.

És veritat que de tant en tant TVE fa una retransmissió dual, amb locutors del país. Però, per diversos motius, francament avorrida i per defecte sempre en castellà. Fins i tot, de vegades, ni tan sols la fan des del camp, sinó tancats en un estudi a Sant Cugat, fet que explica l'ensopiment dels locutors.

Tornant al tal Sauca (responsable d'esports a TVE), s'ha defensat sempre dient que “només embogeix amb la roja”, tota vegada que encara imparteix lliçons amb declaracions del tipus: “Sisplau, que no hi hagi fonamentalisme en el futbol” o “l'equidistància en el futbol és meravellosa”. Quin paio, aquest Sauca, quin exemplar de coherència i joc net. Pel que fa a mi, prefereixo un tipus rabiós, visceral, malcarat i desacomplexat com el Roncero de Punto pelota; que en cada intervenció voreja l'insult, però va de cara, fa vergonya aliena i no pretén escudar-se en cap mena d'imparcialitat. Bé, també és veritat que, de tant en tant, Sauca ens ha convidat a esclafir a riure amb el seu virtuosisme madridista i fent ostentació d'una moral que ni els de l'Alcoià, com quan quedaven quatre minuts de l'última eliminatòria de Champions amb el Madrid. Quatre minuts i un avantatge de dos gols! I el Sauca verbalitzant la possibilitat de remuntar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)