Opinió

Ayrton Senna, el millor per Tina Turner

Ara que comença una nova temporada de la fórmula 1 és un bon moment per recordar qui, per molts, ha estat el millor pilot de la història. Parlem del brasiler Ayrton Senna, campió els anys 1988, 1990 i 1991 i mort prematurament amb 34 anys d'edat a causa d'un accident en el Gran Premi de San Marino, el 1994. L'astre brasiler es va convertir en un mite, com tants altres difunts traspassats en el clímax de la seva carrera, i se li han dedicat molts documentals hagiogràfics. Per la xarxa també circulen moltes compilacions dels seus millors moments com a pilot. Tot aquest material audiovisual sol contenir com a banda sonora, indefectiblement, la cançó The Best, popularitzada per la cantant Tina Turner.

Aquest tema no va néixer ja dedicat a Ayrton Senna, però hi ha quedat vinculat per sempre arran d'un episodi que es va viure en un concert a Adelaide, el novembre del 1993.

Aquell dia, Senna havia disputat i guanyat el Gran Premi d'Austràlia. Era l'última cursa de la temporada i també l'última en la carrera del pilot francès Alain Prost, que havia guanyat el títol mundial. Per celebrar la seva victòria, Senna es va presentar amb els seus amics al concert de Tina Turner.

A mitja actuació, el brasiler va sortir a l'escenari i la diva americana, en ple deliri groupie, va declarar la seva devoció cap a aquell espectador tan il·lustre. “En sóc una fan, de debò.” Senna va adreçar unes paraules al públic i es va retirar al lateral de l'escenari, mentre la Turner entonava les primeres notes de The Best amb aquella potència de veu i aquella presència escènica abassegadora úniques.

Pocs mesos després d'aquesta anècdota, Senna moria com a conseqüència de les ferides que es va fer en un accident al circuit d'Imola, tot just l'endemà de l'accident mortal de l'austríac Roland Ratzenberger al mateix escenari. Aquestes dues morts consecutives van fer canviar les normatives de seguretat de la fórmula 1. Afortunadament, no ha calgut lamentar-ne cap altra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)