Opinió

Eo, que això comença

1 No us fa la sensació que aquest inici de lliga interessa a molt poca gent? Que la gran majoria de la gent està desconnectada i que aquesta primera jornada és d'una clandestinitat que fa esgarrifar, ja que ni els socis aniran majoritàriament als estadis ni tan sols els clubs han tancat les seves plantilles? Se superarà la trista xifra de 51.000 espectadors al Camp Nou de la primera jornada de l'any passat?

2 Parlant de plantilles per tancar, sabíeu que el Barça té un acord total amb l'agent de David Luiz, central del Chelsea, però el problema és el club i, sobretot, José Mourinho, que vol fer pagar al Barça el traspàs del central brasiler a un preu indesitjable?

3 Per cert, sabeu que José Mourinho ja ha trucat a Samuel Eto'o i li ha dit que si no pot fitxar Wayne Rooney el vol a ell per jugar al Chelsea? Sabeu que, tot i haver marxat ja de l'Anzhi rus, Eto'o ja ha cobrat la majoria de la fitxa d'aquesta temporada que ve?

4 Més Mourinho. Per què ara tothom es posa les mans al cap quan l'entrenador s'ha ficat (amb molt mala llet, per cert) amb l'intocable Cristiano Ronaldo? Doncs val la pena recordar quan en aquest diari vam publicar que el davanter va estar a punt d'encastar contra la paret el tècnic portuguès als vestidors de Mestalla la temporada passada per haver-li dit que no defensava. Sort d'alguns companys (entre els quals Sergio Ramos), que el van frenar.

5 Perdó, però... tan necessària era la incorporació d'un central per al vicepresident esportiu i per al director esportiu del Barça des de fa una temporada i mitja, si ara l'entrenador que acaba d'arribar ha de decidir que el que han vist els seus responsables directes aquests últims mesos no té ni solta ni volta i que, per tant, té ell l'última paraula i no cal portar un altre central? En un club com el Barça aquestes decisions no les ha de prendre directament el director esportiu?

6 Llegeixo a la premsa de Madrid: “Bale es planta i no vol jugar més amb el Tottenham.” I no teniu l'horrible sensació que els futbolistes poden actuar amb total impunitat d'aquesta manera, no entrenar-se, no jugar amb l'equip que els paga per poder marxar a un altre que els paga més diners quan tenen contracte en vigor? Però això no hauria d'estar penalitzat per part de la UEFA o de la FIFA? O és millor fer els ulls grossos, com fa la majoria? 98 milions d'euros per Bale? Segur que no hi hauria d'haver oposició al Real Madrid? No és aquest preu una indecència tenint en compte el ha demostrat aquest futbolista i el preu que se'n podria arribar a pagar?

7 No hauria de donar Sandro Rosell una explicació pública i urgent de les notícies que van sortint al Brasil, i que cada cop tenen més ressò a Catalunya, sobre comissions que presumptament hauria rebut com a intermediari d'organitzador de partits de futbol amistosos de la canarinha, sobretot els que es van celebrar quan ell ja era president del Barça?

8 No hauria de protestar el club (o els dos clubs finalistes) per l'horari indecent de la supercopa espanyola? A les onze de la nit? Aplaudim la decisió de l'alcalde de Barcelona, que s'ha negat a pagar 60.000 euros per dues hores de metro perquè diu que aquests diners els ha de pagar la federació espanyola, que és la que traurà rendiment econòmic de l'espectacle? Tornarem, però, a veure aquelles tristes imatges de turistes a la una de la matinada (si no hi ha pròrroga) caminant des del Camp Nou cap al centre a la recerca d'un taxi?

9 Declarava Mireia Belmonte a l'ABC de dimecres: “Importa més el cabell de Sergio Ramos que el meu rècord.” Segurament. Però oi que no s'enfadarà si dic que l'endemà de guanyar una medalla en els Jocs de Londres de fa un any, la catalana no concedia entrevistes “perquè ja n'havia fet moltes el dia abans” i, en canvi, aquell mateix matí un senyor que no parava de guanyar-ne, Michael Phelps, parlava amb qualsevol mitjà internacional que li ho demanava?

10 Veig que, entre les tres categories del mundial de motociclisme, vuit dels nou pilots de l'Estat estan al podi actual. És normal i, sobretot, és positiu? Interessa aquest tsunami de pilots d'un mateix país per a l'interès internacional d'aquest esport? No és contraproduent aquest domini insultant dels pilots bàsicament catalans?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)