Opinió

De Pinto a Valdemoro

1 Serà algun dia possible que el barcelonisme no passi d'un extrem a un altre en tres dies? De l'eufòria (en alguns casos ridícula) del 7 a 0 al Llevant a la depressió de l'empat al Calderón per una mala primera part passa el resum de la història del barcelonisme.

2 “Rebaixarà el to. Si David Villa marca farà una celebració aigualida”, es va dir. Sort d'això. Té algun deute pendent a Can Barça, l'asturià? Perquè va ser, en general, un partit en què Villa va treure tota la ràbia: el gol, protestes i alguna mirada de mala llet.

3 Només fa política el Barça? I quan surten les banderes espanyoles als estadis, algunes amb l'àliga, allò és el Disney Channel? “Puta el Barça y puta Cataluña” és una frase que demostra que tenen Catalunya com a territori conquistat?

4Partit per l'ESPN nord-americana. Els equips, al que és el marcador que se situa en la transmissió a la part superior de la pantalla, són mostrats amb ATM i FCB i al damunt dues franges que simbolitzen els colors amb els quals juguen. L'Atlético de Madrid és acompanyat per una de vermella i una de blanca (com s'escau). I la del Barça? Doncs una de groga i una altra de taronja! Es així com els nord-americans veuen la segona samarreta del Barça? Resposta: sí.

5 Sabeu què confirma aquest fet? Que està molt bé que el Barça tingui un segon equipament amb la bandera catalana, però que s'hauria d'explicar al món. Per què no es promociona a escala mundial –via club, via patrocinadors– els motius de l'elecció dels colors de la segona samarreta i què simbolitzen?

6Els Boixos Nois al Vicente Calderón. Han tornat? El vicepresident de l'àrea social Jordi Cardoner podria explicar com han aconseguit les entrades o ja formarà part del paisatge del Barça en els partits de fora del Camp Nou?

7 Iker Casillas al Barça? Vejam: qui s'ha begut l'enteniment? Algú es pensa que el porter del Madrid es complicarà la vida amb 32 anys i fitxarà pel rival més odiat quan ha estat una icona del madridisme? És que de debò...

8 Nova temporada, vella pregunta: algú m'explica què passa amb Marc Bartra, que ara ja no només no es planteja la seva titularitat sinó que, a més, el nou entrenador l'envia a la grada i prefereix tenir Jonathan dos Santos a la banqueta?

9 La setmana passada ho intuíem. Ara ja ho podem garantir. Si no hi ha un cataclisme en les pròximes hores, Samuel Eto'o se'n va amb José Mourinho al Chelsea. Sabíeu que el davanter camerunès sabia que era plat de segona taula per si fallava, com així ha estat, Wayne Rooney? Els seguidors del Barça no l'haurien volgut recuperar un any?

10 Gareth Bale al Madrid? Entre 90 i 95 milions d'euros de traspàs? 10 milions nets per al jugador per temporada? La resposta són més preguntes: Hi ha algú a l'oposició del Real Madrid? Algú que demani una auditoria per saber els números del club que presideix Florentino Pérez? Com és possible que la premsa de Madrid no es pregunti (la majoria) per les xifres habituals en les compres del Madrid?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)