Opinió

Fins dilluns a la nit

Qui sap si l'activitat consistirà més a buscar fórmules per reduir costos salarials que a fer fitxatges

El mercat de fitxatges en el futbol espanyol, com en les principals lligues europees, no es tancarà el 31 d'agost com sol ser habitual, perquè cau en plena competició, sinó el dilluns 2 de setembre. Com que a primera i segona divisió A cada any s'hi posen més aviat, augmenta el nombre de jornades amb el mercat encara obert. Aquest estiu, s'hauran disputat tres jornades senceres abans no es tanqui el termini, cosa que ha provocat algunes crítiques. L'altre dia se'n queixava el tècnic del Llevant, Joaquín Caparrós, poc després de veure com el Sevilla li prenia –pagant sis milions d'euros– el migcampista Iborra.

De moviments d'última hora, sempre n'hi ha. De clubs més potents que se'n van a buscar jugadors assumint el peatge que marca la clàusula, a l'estil Rivaldo, es veu que encara en queden. I això no desapareix es tanqui el mercat el 31 d'agost o el 2 de setembre. Ni tampoc privant de fer inscripcions abans de començar la competició. Això de veure clubs que s'espavilen o s'acaben de decidir al límit no ens ho prendrà ningú. Que el límit és dilluns? Doncs ja se sap que entre les onze i les dotze de la nit hi haurà llum i molta activitat a diversos despatxos de directors esportius i, menys habitual encara, a la seu de la Lliga de Futbol Professional. Aquesta temporada, i després de dues de seguides en què el mercat s'havia tancat amb dues jornades completades, se n'hi afegeix una altra. I encara que sembli una broma, amb tres jornades n'hi ha que ja són capaços d'esverar-se. “Mendilibar és el primer entrenador que perilla”, llegia diumenge en un diari madrileny després de dues derrotes de l'Osasuna. Què seran capaços de fer els que han començat malament? Replantejaran tot el que tenien ideat –teòricament des de fa mesos, perquè l'abecé de la direcció esportiva diu que la planificació de la temporada següent ha de començar molt abans d'acabar la que hi ha en curs– per tres resultats decebedors i se n'aniran a fitxar el que sigui? I anant a l'altre extrem, els tècnics que han estat tot l'estiu implorant l'arribada d'un fitxatge determinat que consideren prioritari, rebran carbasses dels directius si veuen que l'equip ja funciona prou bé i consideren que no els fa falta?

Com és costum, són majoria els clubs que esperen pescar els últims dies de mercat. Qui més qui menys vol un davanter que prometi gols. I posats a prometre, fins ara molts clubs s'acabaven enduent el que buscaven precisament perquè els temptaven amb sous que difícilment podríem assumir. “Ofereix-li això; després ja veurem com ens en sortim.” Ara, segons ens ven la LFP, això no podrà passar, perquè no els permetrà que superin els límits marcats a partir dels ingressos que són capaços de generar. Si no ens enganyen, els moviments a la desesperada prometent el que no tenen s'hauran acabat. I qui sap si l'activitat consistirà més a buscar fórmules per reduir costos salarials de la plantilla –proposant als jugadors rebaixes a canvi d'allargar la durada dels contractes, per exemple– o fins i tot provocant alguna baixa. Ja ho veurem. En qualsevol cas, dilluns a la nit hi tornarà a haver feinada. Això segur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)