Opinió

Reivindicacions d'altura

Promouen una ascensió simultània a les muntanyes catalanes per fer-hi lluir la bandera independentista

L'acció es farà demà a les dotze

Atenent la tradicional militància catalanista de l'àmbit de l'excursionisme i els esports de muntanya, un grup d'amics de la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona ha promogut per demà una acció reivindicativa d'altura que consistirà a omplir de banderes estelades els cims de Catalunya. Amb el lema Estelades al cim, més de 3.500 persones –particulars o membres d'entitats excursionistes– ascendiran simultàniament a uns 300 cims de tot el territori nacional per fer-hi onejar la bandera independentista a les dotze en punt del migdia.

Una prèvia de la Diada

Les inscripcions, que demà al matí encara estaran obertes, es fan a través del lloc web del projecte, on els interessats han d'escollir entre alguns dels cims proposats en un mapa interactiu que informa del nivell d'ocupació de cada cim (ple, poques places o lliure). L'objectiu és que es reparteixin al màxim per arribar al major nombre de cims possibles. La llista proposada inicialment era de 400 cims, però ha acabat ampliada fins a 550 amb les muntanyes que han suggerit els mateixos interessats, algunes de les quals es troben fora del país, com és el cas de l'agulla Du Midi, als Alps francesos, o de l'Arthur Seat, a Escòcia. “Vam rebre correus electrònics de gent que viu a fora i que no podrà participar a la Via Catalana. Aquesta serà la seva manera simbòlica de participar en la Diada”, explica Oriol Ríos, un dels promotors d'Estelades al cim.

El projecte, pensat com una manera per escalfar motors per a la Diada Nacional de Catalunya, té la voluntat que hi pugui participar tothom, independentment de la seva experiència a la muntanya i la seva condició física. Per aquest motiu, la llista de cims inclou tant les ascensions més llargues i complexes del Pirineu català –la pica d'Estats, el Besiberri o el tuc de Mulleres– com passejades a muntanyes més baixes i de fàcil accés. “Si algú vol fer el turó que té darrere de casa seva també el pot incorporar a la llista”, hi afegeix Ríos, que explica el sentit d'aquesta iniciativa: “La Via Catalana passa pel litoral, i aquesta és la manera que puguin participar-hi les comarques de l'interior. A més, el sentiment de país en l'àmbit de la muntanya ha estat sempre molt accentuat a Catalunya i vam creure que podia ser una proposta atractiva.”

Els participants cal que es facin una foto de grup onejant l'estelada. Llavors, el responsable de cada grup l'haurà de penjar a la galeria del lloc web amb el nom d'usuari i el codi proporcionats en el moment de fer la inscripció. També poden compartir les imatges al Twitter, amb l'etiqueta #esteladesalcim, i al Facebook del projecte.

Alguns dels cims són molt propers l'un de l'altre, de manera que, amb uns binocles, els participants podran veure les estelades de les muntanyes veïnes. “Per aquest motiu hem volgut que les ascensions siguin simultànies a les dotze del migdia. És un al·licient més per apuntar-se a una ascensió”, conclou Ríos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)