Opinió

Els joves del Barça B

El Barça B va obtenir un empat (2-2) a Tenerife, que acaba de pujar. Els futbolistes dirigits per Eusebio van haver de remuntar un marcador advers en el descans, amb dos gols gairebé consecutius, en els minuts inicials de la segona part, per finalment, esgarrapar un punt. En els quatre partits disputats fins ara, l'equip està responent bé, amb dues victòries, aquest empat i una derrota. L'objectiu és clar: acostumar-se a la categoria, però per damunt de tot, que surtin jugadors per nodrir el primer equip. Ja vam comprovar, en els partits de la gira estiuenca del Barça, la qualitat d'alguns d'ells. El porter Masip està demostrant que té molt bones condicions. Tant en la victòria contra el Saragossa com a Tenerife, la seva bona tècnica, agilitat i seguretat donen seguretat a l'equip. La defensa està guanyant coordinació i progrés en la sortida de pilota, amb laterals ràpids i profunds com ara Patric i Carles Planes, sense oblidar-nos de Grimaldo. La contundència i fiabilitat de Sergio Gómez a l'eix central ajuda el juvenil Bagnak, que s'està acoblant a la categoria. Al mig del camp, el sentit tàctic del capità Ilie és bàsic per esperonar els seus companys. Espinosa és hàbil, ben dotat tècnicament i té un bon xut; diumenge va ser autor del primer gol. La darrera incorporació de Denis Suárez ajudarà l'equip, ja que s'associa amb facilitat amb els companys. Els juvenils Pol Calvet, que disposa de molts minuts, i de Sergi Samper demostren que el somni de ser professionals no és cap utopia per als joves del planter. A davant, tant poden jugar amb els tres davanters clàssics com amb un fals nou. Joan Roman és tècnic, veloç físicament, però sobretot mentalment, i té un bon xut. Dani Nieto, autor del segon gol, està demostrant capacitat golejadora i desequilibri en l'un contra un. Dongou i Sandro aporten velocitat i mobilitat, i generen espais per als seus companys. Competir amb equips com el Saragossa, el Mallorca, el Deportivo i l'Sporting, entre d'altres, farà que continuïn el seu progrés.