Opinió

Nova temporada, mateixos problemes (II)

El Barça està per sobre de tot, i mai s'ha de deixar d'anar al camp o de donar-hi suport

Aquest cap de setmana hem viscut un altre partit no apte per a cardíacs, l'evidència que la defensa té problemes greus, una altra vegada en Cruyff carregant contra la directiva, la renovació estratosfèrica del nen mimat de Florentino (nosaltres encara no hem renovat Iniesta) i una enquesta fantasma. És clar que aquest any les coses a can Barça es presenten, com a mínim, entretingudes... és a dir, com l'any passat.

Parlem clar i català, no s'entén que el Barça no hagi fitxat un defensa aquest estiu. Els problemes són evidents en cada partit; tenim problemes d'alçada i de velocitat, i Piqué ja fa temps que no està bé. Encara sort que Mascherano, un migcampista reconvertit en central, està jugant amb una força i efectivitat increïbles. Si aquests problemes fossin nous d'aquest curs podríem dir que ens han sorprès a tots, però ja els arrosseguem des de fa dos anys. Per cert, al final de la temporada passada en Zubi i Tito van dir que es fitxaria un central –com ja vaig dir en el meu anterior article titulat “Nova temporada, mateixos problemes”–. I la planificació esportiva, si n'hi ha hagut, és realment molt criticable, per no dir una paraula pitjor. Per cert, jo no m'empasso que el nou tècnic per iniciativa pròpia hagi decidit quedar-se amb el que té. Descartat Bartra per tots els entrenadors, des de Guardiola a Martino (l'últim partit el va posar a la graderia) i passant per Tito, ara només ens queda l'esperança que Puyol torni en la seva millor forma. Ostres, això em sembla molta esperança i potser molta imaginació. I tampoc em sembla just carregar al jugador amb aquesta responsabilitat.

Parlem ara de Cruyff. A veure, jo no estic d'acord amb la seva manera d'actuar i sóc dels que creu que, independentment del president, el Barça està per sobre de tot i mai s'ha de deixar d'anar al camp o de donar-hi suport. Jo avui aniré a donar tot el meu suport al Barça i amb ganes de gaudir. Dit això, també crec que en Cruyff és un símbol del barcelonisme i un dels grans impulsors del canvi positiu i la dinàmica guanyadora dels últims anys. I la junta no ho ha fet bé, amb aquest senyor.

Respecte a la renovació de Cristiano Ronaldo per part del Madrid només tinc dues reflexions a fer. Si Cristiano val, suposadament, aquesta quantitat... quant val Messi? I, en segon lloc, això afecta la renovació d'Iniesta, que sembla que està una mica estancada? Al final, la meva conclusió és que d'aquesta manera només aconseguirem desmuntar el mercat, crear greuges comparatius en altres equips (suposo que això ho ha tingut en compte el senyor Florentino) i fer entendre al món que ens trobem en aquesta situació econòmica perquè no tenim seny. Per cert, de moment, el balanç esportiu d'aquesta estratègia no ha estat gaire bo per al Madrid.

Acabem amb l'enquesta fantasma, i dic fantasma perquè ningú no ha volgut reconèixer la seva autoria. És una mica estrany que algú que encarrega una enquesta i, suposadament, es vol presentar a unes eleccions (d'altra manera no faria aquest tipus d'enquesta) no tingui ganes de parlar clar i català i explicar públicament que n'és l'autor i els motius que l'han impulsat a fer-la, encara que siguin molt evidents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)