Opinió

El torn de Neymar

Sense Messi,
li toca fer un pas endavant i liderar el joc ofensiu de l'equip en els propers duels

A Almeria, Neymar gairebé es va passar tota la segona part escalfant-se a la banda esperant el crit de Gerardo Martino, o d'algun dels seus ajudants, per ordenar-li que entrés al terreny de joc. Aquest fet, però, no es va produir i després de sis partits consecutius sent titular, el brasiler es quedava sense jugar ni un minut. Les càmeres van enfocar la cara de Neymar i se'l veia seriós, com si no li hagués agradat gaire estar-se tants minuts posant-se a to per després no acabar jugant. El tècnic argentí explicaria a la sala de premsa que va preferir no trastocar els seus plans inicials i aquests eren que el brasiler descansés en el partit contra l'Almeria perquè feia dies que no ho feia i després de Valdés era el jugador amb més minuts a les cames, comptant els partits amb el Barça i la selecció. I malgrat que no li fes gràcia a Ney, com suposo que tampoc al seu pare, que va viatjar a Almeria i que també ho ha fet a Glasgow, el seu descans potser l'ajudarà a exercir el rol de líder que ara li tocarà fer en absència de Leo Messi.

Perquè desenganyem-nos, el Barça necessitarà el millor Neymar sense l'argentí al camp. D'ell dependrà en gran mesura que l'equip mantingui la capacitat de desequilibri, perquè ara mateix és el futbolista a qui toca fer aquest paper i que està en més bona forma. Iniesta està arrencant de mica en mica, mentre que Alexis i Pedro, dos bons complements, tenen moltes més dificultats per crear desequilibris en l'un contra un. I avui contra el Celtic de Glasgow guanyar els duels individuals serà cabdal. Repassant les estadístiques de la temporada passada, observo com el Barça va tenir un 89% de la possessió de la pilota fent 955 passades per 166 dels escocesos, però el resultat va ser favorable (2-1) al Celtic. El Barça va tocar i tocar, però va ser incapaç de trobar el desequilibri necessari per guanyar. No tinc cap mena de dubte que l'equip de Lennon utilitzarà la mateixa fórmula. Es tancarà al darrere amb dues línies molt juntes per evitar que el conjunt blaugrana trobi espais interiors i intentarà aprofitar algun contraatac, però sobretot les jugades a pilota aturada o d'estratègia. I comptarà amb el suport d'una afició que no es cansa mai d'animar el seu equip.

El Barça només pot contrarestar aquest futbol obrint el camp i fent circular la pilota a un ritme molt alt. Sense Messi, l'equip perd màgia i per tant s'espera que Neymar faci un pas endavant. El brasiler té un bon un contra un, és valent i no s'amaga. Per molt difícil que l'hi posin, ell ho seguirà provant una vegada i una altra. A més, estarà molt fresc de cames després d'haver descansat en l'última jornada. Martino era conscient que el necessitava fi a Celtic Park i per això el va deixar sense jugar a Almeria. Neymar té una gran ocasió per demostrar que el Barça el va anar a buscar perquè és un davanter diferent als que ja tenia a la plantilla. Avui és el seu torn. Ha d'intentar que l'equip no trobi a faltar Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)