Opinió

Un títol en tres anys per a la USAP

El nou president ha complert el primer compromís, reflotar els comptes; ara vol un títol

Els comptes financers de la USAP s'han reviscolat aquesta setmana amb la injecció d'un import d'1,2 milions d'euros. Amb aquest ingrés, el nou president del club de rugbi nord-català, François Rivière, que lidera l'entitat des de l'inici de temporada, ha complert el seu primer compromís: reflotar les finances del club, que estaven en números vermells. Amb aquest augment de capital, Rivière passa a ser l'accionista majoritari de la societat USAP per Sempre (és el nom oficial de l'entitat), que gestiona el club. L'arribada d'aquests diners era anunciada des de l'estiu i necessària per tapar els forats d'un pressupost que trontollava.

El següent objectiu, anunciat també la setmana passada, el mateix dia en què es feia l'aportació de capital, és un títol de campió per a la USAP d'aquí a l'any 2017. Ni més ni menys. Aquesta barreja entre ostentació de capital financer i promesa de resultats esportius ràpids, demostra, per si fes falta, que les coses definitivament han canviat en el món del rugbi gal: l'esport que encara no fa tants anys s'enorgullia de tenir entre la seva elit jugadors que combinaven la feina de pagès o de paleta amb la competició ja ha fet el salt a l'era dels salvadors que arriben posant diners sobre la taula i la promesa de guanyar un títol en tres anys. El pa de cada dia en el món del bàsquet o del futbol, però en el rugbi això no passava encara de manera tan descarada.

Salvant les proporcions és clar: els pressupostos del Top 14 de rugbi francès són d'entre 35 milions –el més alt– i els 9 milions. L'USAP amb un pressupost d'uns 15 milions d'euros se situa en onzena posició. I per l'any que ve, François Rivière anuncia un pressupost de 17 milions a la USAP. Tot plegat pot fer somriure més d'un: encara estem lluny dels pressupostos de 500 milions als quals ens ha anat acostumant la lliga de futbol. Però, salvant les proporcions, tot és qüestió de temps; Rivière ha deixat molt clara la seva pauta i caldrà veure ara si els resultats esportius l'acompanyen i si aquest és el model correcte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)