Opinió

De porters, de centrals i d'Alexis

Valdés marxarà quan s'acabi la temporada. A mi m'encanta Forster com a substitut

Serà Valdés titular en aquests dos “apassionants” partits que la selecció espanyola ha de jugar aquests dies o serà el suplent de Diego López a la porteria de la roja? Francament, m'importa un rave. La pregunta és recurrent per introduir el primer tema que vull tocar, el del relleu a la porteria del Barça.

Valdés marxarà i no hi donem més tombs, per favor. Animem el Víctor perquè continuï aturant com ho està fent en aquest inici espectacular de temporada, perquè les seves aturades ens han d'ajudar a guanyar-ho tot i busquem-li un substitut que estigui a l'altura. En aquest sentit, em posiciono: jo fitxaria Fraser Gerard Forster i ho faria abans que el gegant de Hexham esdevingui el porter titular de la selecció anglesa i se'n dupliqui el preu (les últimes prospeccions de mercat xifren el traspàs en uns 10 milions d'euros, una ganga). Parlem d'un tros de porter de dos metres amb una agilitat impròpia per a la seva grandària, una presència imponent, uns braços de ferro, bona col·locació, domini del joc aeri i de l'un contra un... I 25 anyets, que té la criatura. La seva targeta de visita no solament presenta tres partits extraordinaris contra el Barça, sinó que, gràcies a ell, l'any passat el seu equip (un anacronisme futbolístic) va superar la fase de grups de la Champions. Altres opcions que sonen amb força: la de Reina (amb tota la simpatia) espero que sigui un acudit; la de Courtois (un bon element) crec que s'ha de ser il·lús per pensar que el Chelsea el deixarà marxar i la de Ter Stegen, que és interessant però immadur.

Segon tema. Em sorprèn moltíssim la conclusió –simplista, segons el meu humil parer, però sembla que majoritària pel que he pogut llegir i sentir– de considerar que els bons partits (tres) de Bartra han tallat d'arrel la necessitat de fitxar “el central”. És al·lucinant la capacitat que tenim de passar d'un extrem a un altre: qui feia quatre dies no comptava per a res ara és Bartranbauer i que bo que és Zubi, que ja ho veia... Per petar-se de riure! A veure si ens entenem: avui el Barça té un central pur (Piqué), un de reciclat (Mascherano), un suplent amb bones prestacions (Bartra) i el gran capità (Puyol), amb 35 anys i un historial de lesions no menor. I no ens fa falta un central de primer nivell, amb presència física, agressiu i que generi competència real en aquest lloc tan delicat? Ens ho hauríem de fer mirar. Accepto que, amb el que està demostrant Bartra, de centrals ja no cal fitxar-ne dos! Però, un? Inexcusable. Senyor director tècnic, espavili!

I acabo. Alexis no serà mai el crac que alguns intuíem que podria ser quan el vèiem encarar rivals amb la samarreta de Xile i de l'Udinese, però si la manera com va jugar contra el Valladolid té continuïtat, i no penso en els gols sinó en com buscava l'un contra un, en la determinació en les seves accions i en l'autoconfiança que transmetia, el del Tocopilla pot ser un jugador molt (però que molt) útil a la davantera del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)