Opinió

Mala imatge de la selecció francesa

Els francesos pensen que els ‘bleus' cobren massa, que són grollers i que no aniran al mundial

Un 82% dels francesos tenen una mala opinió dels bleus, els jugadors de la selecció francesa de futbol; un 75% dels que segueixen els partits de l'equip de França comparteixen aquesta opinió; un 85% dels francesos pensen que els jugadors de la selecció no són simpàtics, i un 54% creu que no es qualificaran per a la propera copa del món.

Aquestes són algunes de les dades que ha recollit el reconegut institut de sondeig BVA per al diari Le Parisien i que s'han reproduït a tota la premsa francesa aquesta setmana passada. Amb percentatges d'un 70% i un 80 %, els francesos consideren que els jugadors de la seva selecció cobren massa, que són individualistes i grollers. El sondeig es va fer aquest mes d'octubre (abans de la victòria de l'equip contra Austràlia). Els comentaristes conclouen que l'opinió francesa no ha perdonat als jugadors el xou (vaga i rebel·lió a la granja), que es va muntar en l'última copa del món. En tot cas, en espera del que pugui passar amb la propera copa del món, els blaus ja tenen un títol: campions de la impopularitat. Jo ja m'apuntaria a la crítica; al cap i a la fi, massa ben pagats, grollers, són qualificatius que es podrien atribuir a molts altres jugadors d'altres seleccions arreu del món. Però tant acarnissament gairebé me'ls fa simpàtics, els blaus. La veritat és que si em refio poc dels sondejos d'opinió en general, em refio encara menys de les opinions de les aficions futbolístiques. Entenc que el que molesta a la societat francesa és que últimament l'equip nacional perd, no toca bola. Molt em temo que si els resultats acompanyessin, els jugadors seguirien estant massa ben pagats i serien grollers, però els resultats del sondeig serien diferents i col·locarien els jugadors entre els déus de l'Olimp. Entre poc i massa. Però ha estat la notícia de la setmana. Alguns titulars francesos han destacat fins i tot que aquest sondeig ha donat un moment de respir a François Hollande: per fi el president de la república ha trobat un sondeig en el qual surt gent més impopular que no pas ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)