Opinió

No és això, senyor Rosell, no és això

El clàssic d'avui ve marcat per l'absència de nens al
Camp Nou

Avui el món del futbol es tornarà a paralitzar pel clàssic Barça-Madrid. Dos dels millors equips del món s'enfrontaran en un partit que pot decidir, amb el permís de l'Atlético de Madrid, el lideratge de la lliga. D'al·licients, no en falten mai. Martino contra Ancelotti. Messi contra Cristiano. Neymar contra Bale. Però aquest partit està marcat per un rerefons no esportiu que em resulta difícil d'entendre. La polèmica sobre l'entrada gratuïta dels nens a l'estadi, que la junta directiva ha intentat apaivagar amb una solució d'urgència. Però el mal ja està fet.

Fa poques setmanes Tata Martino es mostrava sorprès pel fet que cada setmana es genera alguna controvèrsia a can Barça, encara que l'equip funcioni i hagi firmat la millor arrencada de la lliga. És el famós entorn. Però aquest cop ha estat la mateixa directiva la que ha creat el conflicte i s'ha posat de peus a la galleda. En resum, una rosellada més, i ja acumula un bon grapat d'errors des que va assumir la presidència.

Sandro Rosell i el seu equip han deixat molts infants sense poder veure en directe el clàssic i han incomplert una promesa que van fer durant la campanya: que volien potenciar la presència de nens a l'estadi. Argumenten que la situació ha canviat i s'escuden en una llei que obliga tothom, incloent-hi els menors de vuit anys, a tenir entrada. Una norma que ja fa anys que funciona i que Rosell tampoc no havia complert.

La directiva recorda que en el partit de la temporada passada que es va jugar a les dotze del migdia contra el Getafe, va haver-hi una sobreocupació de nens al camp i temien que aquest escenari es repetís contra el Madrid, tenint en compte que el matx es juga a les sis de la tarda, un horari apte per a criatures. En el fons puc entendre que hi hagi una llei que s'ha de complir, però el que m'irrita de tot plegat és la política comunicativa que han fet servir.

Si la temporada passada ja es van adonar que hi havia un problema contra el Getafe, per què no van sortir al cap de pocs dies a explicar-ho? Per què ara han anunciat aquest vet als nens quan molts ja s'havien il·lusionat de poder anar a veure el Barça-Madrid? Com expliques al teu fill que tu vas al camp i que ell s'ha de quedar a casa? I després, per arreglar-ho, surt el president del Barça assegurant que prefereix un titular que digui “Sandro no deixa entrar un nen” abans que un altre que digui “Sandro ha matat un nen”. Un zero en comunicació.

Ara una comissió de directius i executius del Barça, que estava debatent el tema, ha anunciat una solució i ha acordat que podran continuar accedint gratuïtament a l'estadi els nens socis o els que siguin fills o néts de socis, tret de set partits considerats d'alt risc. Tots aquests menors, però, hauran de tenir una entrada vinculada a l'entrada o abonament de l'adult acompanyant i, un cop a dins, s'asseuran com ho feien ara, és a dir, a la falda dels pares o al seient del costat.

Considero que aquesta solució no és dolenta, però el quid de la qüestió és que el problema no hauria d'haver existit mai, Rosell i companyia no l'haurien d'haver plantejat, i menys d'aquesta manera. Ho haurien d'haver estudiat més a fons i ho haurien d'haver portat a consulta dels socis posant totes les cartes sobre la taula, però no amb aquest obscurantisme amb què han actuat.

El contrapunt d'aquesta mala notícia és el mosaic que es farà avui al Camp Nou per donar ànims a Tito Vilanova. En aquest cas, sí que cal felicitar la junta directiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)