Opinió

Afany de superació

El sol fet d'estar nominat i que hagin pensat en ell ja suposa tot un premi

Potser ja ho he comentat alguna altra vegada, però els guardons individuals que es concedeixen en esports que es juguen en equip no m'acaben de fer el pes. Els veig força subjectius en la majoria dels casos, i segurament el més lògic seria premiar els èxits del col·lectiu abans que els d'un esportista en concret. Ja sé que això no canviarà, ben al contrari, ja que aquestes distincions generen debat i sovint també polèmica. No fa ni quatre dies que han entregat un guardó que ja comencem a discutir qui s'ha d'endur el de la propera edició. I d'aquesta manera no en deixem de parlar en tot l'any.

Però precisament ara que ja tornem a fer bullir l'olla sobre qui ha de guanyar la Pilota d'Or d'aquest 2013 és quan m'agradaria reivindicar altres reconeixements no tan populars però que segurament premien de manera molt més objectiva la feina, els èxits i l'afany de superació d'altres professionals que sí que practiquen esports individuals.

L'ATP, l'Associació de Tennistes Professionals, entrega des de fa uns anys a final de temporada un guardó al tennista que ha tingut un millor retorn al circuit professional després d'haver passat algun mal tràngol, i aquest any entre els nominats hi ha el català Tommy Robredo. Després de gairebé un any i mig allunyat de les pistes per culpa de les lesions, i als 31anys, Robredo tancarà un 2013 extraordinari. El va començar al lloc 115 del rànquing i l'acabarà entre els vint primers classificats.

No només ha tornat a guanyar tornejos del circuit, com ara els del Marroc i Croàcia, sinó que a Roland Garros ha arribat fins als quarts de final superant tres eliminatòries seguides i capgirant dos sets en contra en cada partit; i al US Open també es va plantar entre els vuit millors després d'eliminar el campió suís, Roger Federer.

L'olotí diu que torna a passar-s'ho bé fent el que més li agrada, jugar a tennis, i que només per això ja valen la pena tots els esforços i sacrificis que ha hagut de fer durant molts mesos. No sabem si s'endurà el guardó que d'aquí a uns dies entregarà l'ATP, però el sol fet d'estar-hi nominat i que hagin pensat en ell ja suposa tot un premi per endavant per a un esportista exemplar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)