Opinió

Un covard a la barrera

Només hi ha una manera d'aprovar una invasió
de competències com la que es vol fer amb les llicències esportives:
la suspensió
de l'autonomia

La penúltima pensada del govern espanyol és que les seves glorioses federacions esportives nacionals –totes a la ruïna menys la de futbol– recaptin directament a mode d'impost revolucionari els diners de les llicències esportives que s'expedeixen a tot el territori que està sota la jurisdicció de la seva inviolable constitució.

Als lliurepensadors de la FAES que redissenyen Espanya els importa un rave que aquesta norma sigui una invasió palmària de les competències de la Generalitat reconegudes per l'Estatut (DEP). El govern català podrà recórrer, no cal que rigueu, al Tribunal Constitucional de Francisco Pérez de los Cobos, que mai de la vida passarà efectivament per sobre d'una llei espanyola. I si teòricament ho fa, els guardians de la involució ja s'encarregaran, com Alberto Fabra, de pixar-se sobre qualsevol decisió estètica del tribunal, que també es trobarà ben aviat amb els recursos a la llei Wert i la futura llei de consultes.

Legalment només hi ha una manera d'aprovar una invasió de competències d'aquesta magnitud i es diu article 155 de la Constitució: suspensió de l'autonomia. I heus aquí que apareix un dels trets característics i històricament més rellevants, juntament amb la incompetència (que ja es dóna per descomptada) dels polítics espanyols: la covardia. Tots (posem-hi l'àmplia majoria) desitgen secretament o públicament posar-se aquest anell de poder i enviar Artur Mas, Oriol Junqueras (i ja no diguem els etarres de la CUP) a les masmorres de Mordor. Desenganyem-nos, sense autonomia desapareixen per a Rajoy i Rubalcaba tots els problemes de cop: la consulta, la pregunta, la Generalitat, l'Estatut, les competències pròpies, el català, l'adoctrinament, TV3, les seleccions, etc.

Tots els cavernícoles que controlen els mitjans espanyolistes i els grups de pressió política a Madrid empenyen, desitgen, demanen i exigeixen a Rajoy que tingui els dallonses de suspendre l'autonomia o, com a mínim, de congelar les transferències al govern català. Algun reducte de l'esquerra pregona una submissió de Catalunya a Espanya, més light, sense cafeïna, però el seu missatge és tan contradictori que cada vegada que algú obre la boca s'imposa encara més la teoria de la intervenció total.

Amb tot a favor, doncs, a què espera el PP, com a mínim, a retirar els Mossos d'Esquadra de circulació i a derogar la llei catalana d'educació? Ho vol fer el 2014 per homenatjar Felip V? Necessita una trucada d'Angela Merkel? És que Duran i Lleida –això sí que seria greu– els fa por quan diu la paraula independència? Pere Navarro els atemoreix? Temen que Leo Messi es posi en forma? La gent posa els polítics al poder perquè governin segons les seves conviccions. Senyor Rajoy, faci el favor, doncs, d'aplicar el seny i d'imputar, jutjar i tancar a la presó tots els diputats que declaren que la sobirania resideix en el poble català. Estalviï als seus ministres i funcionaris la missió interminable i feixuga de pensar i redactar lleis que tenen com a únic objectiu recentralitzar l'Estat i laminar un Estatut que fa nosa. Suspengui la Generalitat. No sigui un polític pusil·lànime que passi a la història per un fils de plastilina. Intervingui'ns!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)