Opinió

Els nous rols al Barça

Serà interessant veure si el rol del bon jugador Neymar canvia o no

Aquesta aturada pels compromisos de les seleccions, sortosa per al Barça, sense cap lesionat i amb el debut de Bartra; i nefasta per al Madrid, amb la lesió greu de Khedira, ha permès analitzar la situació futbolística de l'equip. La pírrica victòria (1-2) al camp del Betis va refermar el lideratge i va ampliar la distància respecte a l'Atlético de Madrid –que va punxar al camp del Vila-real, on es va deixar dos punts–, i també va comportar la lesió de Messi, que estarà força partits de baixa. Al carrer hi ha un munt d'arguments per esbrinar-ne la causa. No va ser una ferotge entrada, sinó una altra lesió muscular a la part posterior de la cuixa. L'estil de joc de Messi implica molts canvis de ritme, i per a això cal una musculatura ben preparada. Hi ha aficionats que assenyalen la pretemporada, amb tants viatges llargs, pocs entrenaments, canvis d'hàbits alimentaris i absència de descans. És clar que després d'una temporada atapeïda de partits, alguns no disputats per lesió, recuperar-se del tot és necessari. En tot cas, ara es tracta que torni el millor jugador del món i que estigui en perfectes condicions en la fase decisiva. Sense oblidar-nos que hi haurà mundial. No cal esmentar la importància de l'argentí per a l'equip. Tanmateix, serà interessant veure si el rol del bon jugador Neymar canvia o no. El brasiler s'ha guanyat l'afició, per la seva indiscutible qualitat i per la humilitat que ha demostrat, i això que ha d'aguantar un munt de puntades de peu dels rivals. Els aspectes positius són les bones actuacions de Bartra, Song i la recuperació del capità Puyol, així com, esperem que aviat, la d'Alba. Sergio Roberto va tornar a tenir minuts i pot ser un jugador important per reforçar el mig del camp.

D'altra banda, va ser importantíssim el triomf del Barça B a Girona (1-2), ja que feia jornades que els d'Eusebio no puntuaven i ara han sortit de la zona de descens. Mantenir-se a segona A és important per a la progressió dels joves que pugen de les categories inferiors i per acostumar-se al futbol professional. Va costar molt tornar a pujar a la divisió de plata i s'han de fer esforços per mantenir-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)