Opinió

Sobreviure sense Víctor Valdés

Avui el Barça jugarà el seu primer partit sense Valdés. Ja ens hi podem començar a acostumar de cara a l'any
que ve

Quina és la baixa que més afectarà el Barça? La de Messi o la de Víctor Valdés? Segons una enquesta que ha realitzat aquesta setmana el programa Efectivament d'Esport3 l'afició ho té clar: la del porter. Una situació que demostra que els socis blaugrana tenen por, molta por, de veure com respondrà el conjunt quan Valdés no hi sigui, sobretot a partir de la temporada vinent.

Avui ja es podrà començar a veure un petit tastet sobre què pot passar en el futur. El Barça juga contra el Granada, a les quatre de la tarda al Camp Nou, i el porter titular serà Pinto. El gadità ha respost sempre que ha hagut de cobrir la baixa de Valdés, però és cert que provoca una certa inquietud. Recordo, com si fos ara, la final de la copa del Rei entre el Barça i el Bilbao, que es va jugar a Mestalla el 2009 i que vaig veure en directe. Els de Pep Guardiola van guanyar folgadament per 4 a 1, tot i que els bilbaïns es van avançar amb un gol de Toquero. Pinto no va jugar malament, però cada vegada que tocava la pilota amb els peus em venia un cobriment de cor. Llorente i Toquero el pressionaven i sempre estaven a punt de robar-li la pilota. Pinto seguia la filosofia de Guardiola, que tan bé ha assimilat Valdés. No trencar la pilota en cap moment.

En tots els partits que ha jugat, ja sigui amb Guardiola o Tito Vilanova, ha seguit el mateix esquema i sempre ha fet patir l'afició. Ara, m'imagino, serà diferent. Tata Martino no és tan amant del tiqui-taca com els seus predecessors i espero que Pinto ho tingui clar d'aquí a final d'any, que és quan haurà d'assumir la responsabilitat en la lliga, Champions i copa del Rei.

Pinto és una bona solució d'emergència per substituir Valdés, però en cap cas pot ser el porter titular la temporada vinent, que és quan realment es notarà l'adéu de Valdés. La directiva fa mesos que treballa intensament en aquesta qüestió, i un dels noms que sona amb més força és el de l'alemany Ter Stegen. Un jove de 21 anys que juga amb el Borussia Mönchengladbach i que la temporada passada va ser escollit millor porter de la Bundesliga. Tothom en diu meravelles i el situen com un dels porters amb més projecció del continent. El principal handicap és la seva joventut, tenint en compte que la porteria del Barça és molt complicada de cobrir. Una altra possibilitat que s'ha posat sobre la taula és repescar Pepe Reina, del Liverpool i que està cedit al Nàpols. Reina ja va jugar amb el Barça des de l'any 2000 fins al 2002, però no va poder triomfar en una època de vaques magres.

D'entre aquests dos noms em decantaria pel de Ter Stegen, tot i que considero que el Barça hauria de posar tota la carn a la graella per intentar fitxar Courtois, de l'Atlético de Madrid. El belga és jove –21 anys– i ja ha guanyat molta experiència en la lliga espanyola i a Europa. El problema és que és propietat del Chelsea, i Mourinho ja ha deixat clar que no el vol deixar escapar. Però si Courtois tornés a Londres no tindria garantida la titularitat, perquè hauria de competir amb Cech, i aquesta és una carta que podria jugar el Barça per intentar-lo convèncer.

Arribi qui arribi, però, serà molt difícil que estigui a l'altura de Valdés, un dels millors porters de la història del Barça. A hores d'ara, però, encara no entenc per què marxa del club quan es troba en el punt àlgid de la seva carrera. Ell diu que vol buscar nous reptes i nous horitzons, però alguna cosa estranya hi ha darrere de tot aquest panorama.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)