Opinió

La LFP acusa

La LFP acusa, no aporta proves, escampa sospites i no fa res més que parlar

No sé veure una manera pitjor de lluitar contra la corrupció per les apostes en el futbol espanyol que l'estratègia que està utilitzant la Lliga de Futbol Professional (LFP): acusar directament, escampar sospites, no aportar proves i, sobretot, no fer absolutament res més que parlar i parlar per dir que pretenen evitar-la.

Parla Ricardo Resta, director de competició de la LFP: “Hem començat a veure a Espanya moviments de màfies i xarxes d'apostes que estan intentant arreglar partits.” Ho va dir dimecres a Brussel·les, després de participar en una trobada internacional celebrada al Parlament Europeu, on es discutia sobre el frau en les apostes esportives. Resta es basa en l'informe que va presentar en aquest fòrum FederBet, una agrupació d'operadors d'apostes, que assegura que té constància, total certesa, diu, que aquesta mateixa temporada s'han arreglat els partits Constància-Nàstic (1-1) de segona B i Real Sociedad-Granada (3-0) de la primera divisió femenina. Apunta l'informe que han detectat 57 partits manipulats i que 150 més són sospitosos d'haver-ho estat. Anglaterra, Xipre, Letònia, Lituània, Suècia i Itàlia serien els països europeus amb més partits arreglats.

FederBet, segons es pot llegir en el seu lloc web, és un organisme que vol representar els interessos dels operadors del sector del joc. Té, diu, interès en la lluita contra el joc compulsiu, el joc dels menors i el frau, en particular en les competicions esportives. El comitè de l'ens està format per professionals de la indústria de jocs d'atzar amb una àmplia experiència. No tenim cap motiu per dubtar de les bones intencions de FederBet, que també expliquen com col·laboren amb la policia, però a mi em sembla que això és posar la guilla a guardar les gallines.

Però tornem als responsables de la LFP. Parla el seu president, Javier Tebas: “D'ençà que vaig prendre possessió del càrrec, el tema dels partits arreglats és una prioritat.” Ho ha dit després de les acusacions de frau exposades al Parlament Europeu, respecte a les quals no s'ha mostrat gens sorprès. Ho diu cada vegada que en té l'oportunitat i ho posa a l'agenda sempre que pot. De paraules i escenificacions –com aquella roda de premsa del 5 d'agost al costat del president del CSD, Miguel Cardenal, i el president del Girona, Joaquim Boadas, d'estrella invitada– tantes com es vulgui. De fets, cap. Donen crèdit a les acusacions, repeteixen que hi ha tres partits de primera divisió i sis de segona de la temporada passada que estan sota sospita, però, mentrestant, la competició continua com si res.

Si hi ha certeses de corrupció, com asseguren, que actuïn amb fermesa. Sancions, descensos, com ha passat en altres lligues, en comptes de posturetes per sortir a la foto. Mentrestant, que callin i treballin al costat dels clubs que els ho demanen, com ha fet el Nàstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)