Opinió

Sí o sí

Sí o sí perquè l'esport i els esportistes d'elit es mullin

Sí o sí a la presència amb més continuïtat de Sergi Roberto. Perquè aporta intensitat, verticalitat. Perquè és saba nova, perquè és imprevisible, perquè ajudi a despertar un mig del camp, de vegades, massa pla. Perquè té fam de demostrar moltes coses, perquè la seva ambició és la de voler aprendre i demostrar allò que ha après. I aquí també hi afegeixo Marc Bartra. També sí o sí a la seva major inclusió en l'equip titular.

Sí o sí a la copa d'handbol. Perquè es juga a partit únic a la pista de l'equip de categoria inferior. Perquè fomenta l'espectacle, la sorpresa, la competitivitat. Que en prengui nota la Federació Espanyola de Futbol. Perquè possibilita partits com el del filial del Barça contra el Naturhouse la Rioja. Perquè premia la joventut i el talent. Perquè Toni Gerona és un apassionat d'aquest esport, un entrenador de formació de referència.

Sí o sí a la Premier League i la Bundesliga. Perquè totes dues han situat els seus quatre representants en els vuitens de final de la lliga de campions. Perquè són models d'èxit, perquè tenen en compte els espectadors amb preus raonables i fixant horaris per a tota la temporada. Perquè són capaços de seduir entrenadors com Guardiola i Pellegrini. Perquè saben premiar trajectòries com les de Robert Martínez.

Sí o sí perquè l'esport i els esportistes catalans d'elit es mullin. En un sentit o l'altre. Ara que el món ens mira, els gestos dels referents sempre ajuden al ressò internacional. És evident que les complicitats i la comprensió s'hauran de buscar més enllà de la Península. És l'hora que els que volen i creuen en un futur diferent per a Catalunya es deixin veure sí o sí. Oriol Rosell ho va fer diumenge passat en la final de l'MLS (la lliga nord-americana de futbol).

Sí o sí a la contraportada d'en Lluís Simon ahir en aquest mateix diari: 6 de gener del 2022. De moment, la data és el 9 de novembre del 2014. I aquest dia, sí o sí el poble de Catalunya ha de poder anar a votar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)