Opinió

Som així

Són dues entitats amb una habilitat especial per viure enmig d'una lluita interna constant

Desconec si també passa a altres llocs, tot i que m'imagino que no deu ser un costum exclusivament nostre. El que sí que tinc clar és que els dos clubs de futbol més representatius del país ho porten a la sang o a l'ADN des de fa una pila d'anys. Cadascun amb les seves connotacions i característiques especials, però el fons de la qüestió és gairebé el mateix.

Són dues entitats amb una habilitat especial per viure enmig d'una constant lluita interna, per embolicar-se la troca tot sols. Amb algunes èpoques de treva, més aviat escasses, i que generalment no serveixen per trobar una solució al problema, sinó simplement per refredar-lo o adormir-lo.

Amb el pas dels anys, els protagonistes canvien, però els ismes i els bàndols segueixen. Uns amb nuñistes o cruyffistes i més tard amb guardiolistes o rosellistes. Els altres, primer amb les famílies de tota la vida per continuar després amb danistes versus laristes, i així anar fent.

I enmig de tot plegat, els aficionats es troben, alguns perquè volen i d'altres sense buscar-ho, gairebé obligats a prendre'n part. Perquè aquest és un altre tret ben característic de la nostra manera de ser. Si no et posiciones, si no prens partit per algú, la cosa no quadra. Tenim la virtut que tothom ha d'estar ubicat en algun sector, i mantenir-se neutral o bé crític amb les dues parts et converteix en una rara avis o amaga que en el fons ets partidari d'un dels dos costats, però no vols que se sàpiga.

Fins i tot hi ha vegades que arribem a ser tan enrevessats que desitgem que el nostre equip perdi si això serveix per fer foc nou o per fer trontollar els que ara condueixen les directrius del club.

És curiós que dediquem tantes hores al debat i a la discussió per saber qui té la culpa o la solució de tots els mals del nostre club, i a la vegada oblidem que tots formem part de la mateixa entitat bé sigui com a socis o simplement com a aficionats.

Sovint deixem de banda que compartim els mateixos colors i la mateixa passió, i ens enfrontem en batalles dialèctiques més pròpies d'equips rivals que no pas d'una altra cosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)