Opinió

Un (altre) tango a can Barça

1 Sabíeu que les declaracions de Leo Messi a RAC 1 són estudiades tant per l'entorn del jugador, com de la família, com (evidentment també) pel mateix futbolista, a qui fins a tres cops li pregunten si està convençut de fer-les?

2 No hi ha un acarnissament de Leo Messi cap a Javier Faus, quan Faus no va ser gens desagradable amb l'argentí en el fons, tot i que la forma sí que era clarament millorable, quan va dir “aquest senyor” referit al crac blaugrana?

3 No mereix la història una reunió com Déu mana entre totes les parts implicades perquè es barregen secrets i mentides? Que si hi ha oferta, que si hi ha hagut contactes, que si Sandro Rosell se'l vol carregar, que si Messi vol marxar... No és tot molt més simple: Leo Messi i família se senten menyspreats per les paraules de Faus i li responen. Res més que això... de moment.

4 No van arribar a Buenos Aires les paraules de Sandro Rosell del dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació quan canta les excel·lències de Messi i, a sobre, afirma amb contundència: “El millor jugador del món ha de ser el millor pagat del món”? Per què no ho és encara? Per cert: les dues parts sí que ja han parlat per millorar el contracte de Messi sense ampliar el contracte que s'acaba el 2018.

5 No deu ser que, a mitjà termini, ja els estarà bé a les dues parts acabar els lligams contractuals, els uns perquè pensen que ja ho ha donat tot al club i poden ingressar una xifra escandalosa quan el crac ja ha estat rendibilitzat, i els altres perquè poden fer un últim contracte estratosfèric i perquè ja ho han guanyat tot amb la samarreta blaugrana?

6 Ningú no ha pensat en una altra història com és l'enorme pressió que està aguantant, amb 26 anys, aquest noi? Que si ha de declarar i pagar a Hisenda una xifra descomunal, que si el seu pare està emmerdat en unes subvencions d'un narcotraficant en uns partits amistosos que ell només jugava, que si un seguit de petites lesions musculars que no s'acaben de curar, que si hi ha gent que cobra més que ell, que si és l'última (o penúltima) oportunitat de liderar l'Argentina per guanyar un mundial...? És suportable, tot això, psicològicament?

7 Vario les assenyades paraules d'ahir de Víctor Valdés: en el cas de Leo Messi i l'estrany tema amb els narcotraficants per part del pare, el tema Neymar i la lectura que n'han fet els mitjans de Madrid, hi té alguna cosa a veure el debat, el procés que estem vivint en el present de Catalunya en els fronts oberts judicials que té el Barça en aquests moments? Hi ha causa/efecte?

8 Per una simple regla de tres, si Sandro Rosell va anar fins a Extremadura a demanar disculpes al president autonòmic i culer Guillermo Fernández Vara, per unes declaracions antigues de Joan Laporta, hauria de demanar ara explicacions al provocador president i madridista confés Ángel Torres, que va dir que veia el Barça massa preocupat per la independència?

9 Cal recordar el que deia Pep Guardiola quan era tant entrenador com jugador del Barça que el camp del Getafe (i el del Rayo Vallecano) és un estadi complicadíssim perquè es petit i molt incòmode per als equips a qui els agrada jugar a futbol? Sense Neymar i sense Messi, algú dubta que serà un partit (el de demà) molt difícil de guanyar?

10 Realment uns setzens de final de copa tenen algun interès quan les eliminatòries es juguen a doble partit? Interessa als clubs, partits sense cap gràcia i amb un interès mínim? Què li va costar, per exemple, a l'Espanyol obrir l'estadi per les cinc mil persones que van presenciar la costellada contra el Jaén de dijous? Per cert, els dos Barça-Getafe de copa, entre setmana i a les deu de la nit. En fi, bon Nadal a tothom!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)