Opinió

Una bona notícia d'Europa

La CE podria posar fi a les ajudes que des del 1939 rep el Real Madrid
de l'Estat

Per als catalans seria una gran notícia, si es confirmés, que s'acabessin les ajudes que des del 1939 l'Estat espanyol dóna al Real Madrid. La Comissió Europea investiga la permuta i la requalificació de terrenys entre el club blanc i l'Ajuntament de Madrid per construir la nova ciutat esportiva. L'any 2011 es van valorar els terrenys en 22,7 milions d'euros (3.770.000.000 de pessetes), quan el 1998 s'havien taxat en només 595.000 pessetes. Una revalorització tan increïble i fantàstica que els experts comunitaris n'han demanat explicacions.

Pot ser l'inici de la fi de la llotja del Bernabéu, on les decisions partidistes fan alterar els resultats de la competició. Tot valia per fer de Madrid una de les grans capitals del món, i el Real Madrid era una peça d'aquest engranatge. Els altres clubs tenien reservat el paper de comparsa.

La decisió de Brussel·les plou sobre mullat: cal afegir el vergonyós ensorrament de Caja Madrid (Bankia), que l'aeroport de Barcelona supera en trànsit Barajas i el no als Jocs Olímpics de Madrid que ha provocat que amplis sectors de la capital espanyola vegin com un greu error de la seva democràcia que Barcelona organitzés els del 92. Per no parlar del fracàs d'Eurovegas, ni del fet que el nombre de turistes augmenta sense parar a Catalunya fins als quasi 15 milions (un 7,4% més que l'any anterior) mentre que a Madrid no arriba als 4 milions (un 6,9% menys).

La Comissió Europea protegint la lliure competència ha de fer justícia en el futbol espanyol. Un cop més la salvació vindrà d'Europa, ja que aquests tripijocs no només afecten els clubs espanyols, sinó que també perjudiquen els europeus, i la seva veu és més forta que la dels clubs captius de la lliga BBVA. El que Europa, de moment, no podrà evitar és que es doni com a legal un gol amb quatre jugadors del Madrid en flagrant fora de joc. En aquesta lliga encara els àrbitres els continuen regalant punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)