Opinió

Sergio García, per sempre

Ha de ser la imatge de l'Espanyol. S'hauria d'aconseguir que es retirés aquí

El capità de l'Espanyol és un exemple de compromís i té la qualitat suficient per garantir els gols i les assistències necessaris per mantenir el nivell competitiu de l'equip. A Sergio li queda un any i mig de contracte, i l'Espanyol ja sap el que és perdre jugadors per no saber calibrar-ne la importància. Amb Sergio no es pot fallar.

Més enllà de l'actuació amb la selecció catalana i el seu lideratge com a capità de l'equip, Sergio García és el jugador franquícia del club. N'ha de ser la imatge. S'hauria d'aconseguir que es retirés a l'Espanyol.

Sergio va arribar per fer oblidar Osvaldo i va tenir un inici complicat, però, sense fer soroll, s'ha consolidat a l'equip i ara n'és el capità, titular indiscutible i referent per a l'afició. Ha fet set gols i crec que arribarà als catorze aquesta temporada.

La carrera del davanter del Bon Pastor és exemplar; lluita, qualitat, sotracs, lesions, premis inesperats (Eurocopa 2008) i ara sembla que ha trobat el seu lloc al planeta futbol. Cal valorar el que això suposa. Enlloc millor que aquí i cap altre millor que ell.

Hi ha altres jugadors fonamentals que també acaben contracte el 2015 i que han de ser renovats per refermar el projecte i estimular la passió de la gent que està desitjant poder gaudir d'un onze amb referents compromesos. Ara parlo de Kiko Casilla i Víctor Sánchez, que, juntament, amb Héctor Moreno i David López han de seguir sent la base de l'equip.

El 2014 ha de servir per racionalitzar la plantilla del primer equip. Alliberar-se de fitxes altes i baix rendiment (Mattioni, Simão...) i ventilar els problemes de compromís, com és el cas de Thievy.

Hi ha molta feina a fer, però el més important és dibuixar la plantilla de cara a la temporada que ve. La tasca d'Òscar Perarnau és excel·lent. Ha fet el primer pas clau creant una plantilla competitiva amb inversió gairebé zero, i ara cal estructurar un equip base d'alta qualitat. Les inversions s'han de fer cap a dins de la plantilla, amb les renovacions, i no cap a fora en un mercat incert i poc accessible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)