Opinió

I si repeteix el plantejament del clàssic?

Tothom dóna per fet que o Pedro o Alexis no jugaran, però podria ser que no ho fes cap dels dos

Setmanes enrere, ningú s'hauria imaginat que hi hauria tants interrogants respecte a l'equip inicial que dissabte sortirà al terreny de joc del Vicente Calderón per enfrontar-se amb l'Atlético de Madrid en un partit que pot esdevenir clau per al desenllaç de la lliga. Quan Messi va marxar a l'Argentina a recuperar-se, tothom donava per fet que la seva reaparició seria en el partit de copa del Rei contra el Getafe perquè comencés a agafar ritme de cara al duel contra els de Simeone, en què es necessitarà la millor versió del crac blaugrana per poder sumar els tres punts. Té raó Gerardo Martino quan cita l'Atlético de Madrid com un dels equips que està en més bona forma en aquests moments, tant en la lliga com a Europa. A més, ha adquirit la qualitat de gran, que és aconseguir guanyar sense necessitat de jugar bé.

Tata ha assegurat que veu Messi en bones condicions, tant físiques com mentals, per afrontar la cita del Calderón des de l'inici. Si és així i el jugador també se sent preparat no hi ha cap dubte que estarà entre els escollits. També es donava per fet que Neymar seria intocable en aquest partit, però la seva suplència contra l'Elx, justificada només perquè es va entrenar menys que Pedro, ha generat algun dubte sobre la seva titularitat en el transcendental partit de Madrid. Tothom dóna per fet que Martino haurà de sacrificar o bé Pedro o bé Alexis Sánchez contra l'Atlético, perquè no s'atrevirà a deixar a la banqueta dos atacants en tan bon estat de forma en aquests moments. El xilè acaba de fer un trio de gols i el canari encadena tres partits marcant. La feina de tots dos en la pressió, a més, és destacable. Però Tata ja ha afirmat que res ni ningú el condicionarà a l'hora de fer l'equip per a aquest partit.

I en aquest sentit, no s'ha de descartar que deixi fora de l'equip titular els dos davanters que, a priori, estan més en forma de l'equip. No és gens descabellat pensar-ho, perquè no seria el primer cop que ho fa. De fet, va ser el plantejament utilitzat en el clàssic contra el Real Madrid. Al mig del camp van jugar Busquets, Xavi i Iniesta; Cesc com a fals davanter centre, Neymar per la banda esquerra, i Messi, per la dreta. L'argentí i l'arenyenc, però, tenien llibertat absoluta per intercanviar-se constantment de posició. Aquell dia, aquest plantejament va permetre a l'equip tenir un gran control en el primer temps, però també és cert que Messi va estar força aïllat del joc i lluny de la pilota en algunes fases de l'enfrontament. Contra l'Atlético serà clau no perdre pilotes absurdes a camp propi perquè els de Simeone buscaran com bojos els contraatacs. En qualsevol cas, és una alternativa que segurament li passarà pel cap a Martino, que també podria sacrificar Xavi i fer baixar Cesc al centre del camp per poder mantenir Pedro o Alexis. En qualsevol cas, tots aquests dubtes només fan que reafirmar que el Barça té múltiples opcions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)