Opinió

El Barça no és una societat anònima

El nostre estimat club comença
a semblar-se
a una empresa que està manada per un consell

Ja estem al 2014 i de moment les coses s'assemblen molt al 2013. Podríem parlar de política, d'economia, d'independència i del Barça... per citar alguns temes. En aquest article em centraré, per raons evidents, en la situació del Barça. Dic situació perquè hi ha molts temes que fan que el Barça, una institució molt important en l'àmbit mundial i el nostre club (de moment continua sent dels socis) es trobi constantment en guerra i no només mediàtica. Hi ha coses que es podrien reconduir o arreglar fàcilment i ràpidament i no s'ha fet. Per què? No deu ser que aquesta situació ja va bé a alguns?

D'un temps ençà m'he preguntat perquè al nostre club fem les coses tan complicades. Sí, ja sabem tots que aquests temps no són fàcils per a ningú i que quan hi ha tanta gent implicada i/o interessada les coses van més a poc a poc. Però anar més a poc a poc és una cosa i no tancar els temes o fer veure que no són importants o que no existeixen n'és una altra de molt diferent. Aquí podríem dir allò que només es resol el que convé. Arribats a aquest punt, jo faria dues preguntes: a qui i per què.

Com ja he dit en articles anteriors no podem ser innocents. Al voltant del nostre club sempre hi ha hagut i hi haurà interessats que se'n volen aprofitar. Però, precisament el president i la seva junta directiva ens han de protegir de tot això i garantir que tot el que es fa és per al bé del Barça i els seus socis. En aquest moment, jo no tinc clar que això sigui d'aquesta manera, per tot el que està passant des de fa massa temps. Això em fa pensar que hi ha alguna cosa al darrere de tot el que està passant (Guardiola, Thiago, Messi, Neymar, seccions, el Brasil, Qatar, Faus, Nou Camp, etc.). La junta està incomplint una màxima que hauria de ser èticament, moralment i legalment signada per tothom “ El soci és l'amo del club i ha de ser informat de tot i mai, sense excuses, es pot fer el que no se li pot explicar.”

El nostre estimat club comença a semblar-se a una empresa que està manada per un consell d'administració en què es troba quasi la majoria del capital i que només ofereix explicacions a la resta, la minoria en termes de capital, una vegada a l'any en una assemblea, diguem-ne, molt fàcil i després, a dinar. Sí, ja sé que diuen que informen de tot, però després es demostra que no ens ho havien dit tot, com en el cas de la grada jove, el contracte de Neymar, Qatar Airlines, el tema del camp i la guerra amb l'expresident Laporta (el que més títols ha aconseguit). Per cert, si tantes evidencies teníem que aquest senyor s'havia aprofitat dels actius del Barça, per què no ha sigut declarat culpable?

Amics, les coses no són clares i com que penso que els senyors de la junta directiva, encapçalats per Sandro Rosell, són gent intel·ligent i preparada, llavors només em queda pensar que realment hi ha un pla al darrere de tot això. Si no es resolen els temes és perquè no es vol o no convé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)