Opinió

L'any del Brasil

El Brasil té un objectiu molt clar: assolir la sisena corona mundial

Comença un any nou amb forces renovades i propòsits ferms de fer grans coses. A més a més, és un any especial per a tots els seguidors del futbol. I és que és any de copa del món: una cita marcada en vermell sobretot per a un país. El Brasil, pentacampió mundial i selecció referència en el món. Després de dos mundials prou discrets, en què va caure a quarts de final contra França i Holanda respectivament, el Brasil es vol reivindicar a casa seva.

Per assolir el gran repte d'aixecar la copa del món a Maracanã, ha tornat Luiz Felipe Scolari, l'últim entrenador que va guiar el Brasil cap al cim futbolístic, el 2002. L'equip que presentarà el Brasil queda molt lluny d'aquelles grans seleccions plenes d'estrelles d'anys anteriors. La línia més sòlida dels brasilers és, curiosament, la defensa. Marcelo, Alves, Thiago Silva i David Luiz, jugadors referents a grans equips d'Europa, presenten garanties més que suficients. Al centre del camp, el Brasil també té motius per a l'esperança. Jugadors especialment dinàmics, amb molt de recorregut i amb arribada a l'àrea. En atac, el protagonisme és clarament per a l'estrella emergent i imparable: Neymar Jr. El davanter del Barça està en un gran moment de forma. La duresa amb la que actuen els defenses de la lliga brasilera, els marcatges individuals amb què rebien Neymar en cada partit i el caràcter del futbolista han fet que la seva adaptació a Europa hagi estat immediata. El Brasil té un objectiu molt clar: assolir la sisena corona mundial. Per aconseguir-ho, té un pla ben definit que ja va desenvolupar durant la passada copa Confederacions. Felipão no negocia amb la implicació. Tots els seus futbolistes pressionen durant els noranta minuts, no s'estalvien esforços i busquen la porteria rival sense descans. L'Espanya de Del Bosque ja ho va patir en aquella final en què va ser escombrada del terreny de joc per una selecció brasilera molt agressiva des del moment de la interpretació dels himnes nacionals abans de començar el partit. El Brasil se la juga a casa aquest estiu. Té un objectiu clar, un pla a desenvolupar i els elements per assolir el seu sisè trofeu mundial. El 2014 no és un any qualsevol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)