Opinió

Necessaris i (quasi) imprescindibles

1 Sabeu que Leo Messi, tot just arribar al vestidor després de l'exhibició en el partit contra el Getafe, va enviar uns quants missatges de Whatsapp a alguns escollits en què els expressava la seva emoció per com havia jugat? Sabíeu que després, i a instàncies de Gerard Piqué, un grup de jugadors van anar a sopar amb Messi a un restaurant japonès i també s'hi van apuntar Cesc, Song i, és clar, Pinto?

2 No sonen a trampa les paraules en la roda de premsa d'ahir del Tata Martino que deixaven entreveure que Messi començarà el partit a la banqueta? Messi a la banqueta amb l'alta a la butxaca? No se'l pot fer descansar els següents tres partits si cal? No és, però, una delícia que el Tata tingui la sort de poder triar entre l'excel·lència de Messi, Pedro, Neymar i Alexis per cobrir la davantera avui contra l'Atlético de Madrid?

3 Algú té el manual d'instruccions del comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol? Es penalitza més un insult que una puntada de peu? Quatre partits de sanció a Aguirre per haver insultat l'àrbitre i es perdona una groga a Juanfran per una entrada? Aquest és el futbol que volen?

4 Parlant de manuals d'instruccions: algú em pot passar el de la Pilota d'Or un any més? Que es premia? Millor jugador del 2013? Millor futbolista del món? El futbolista que ha estat més decisiu per al club més capdavanter? Se sap si, després de l'exhibició de Messi de dimecres, el jurat ha decidit tornar a ampliar el termini de votacions, o definitivament atorguen el guardó demà passat?

5 Camp Nou. Dissabte. Quatre de la tarda. Barça-Elx. Minut de silenci en memòria d'un dels grans de la història blaugrana: Josep Seguer. Àrbitre del partit: Fernández Borbalán. El minut de silenci no arriba ni a vint segons perquè el col·legiat decideix escurçar-lo i castrar-lo de mala manera. Com pot un sotacarro com aquest trencar el sentit homenatge de l'afició a un històric com Seguer?

6 Veig Josep Lluís Núñez en una reaparició en un acte en què també hi ha Sandro Rosell. És així o només m'ho sembla a mi, que Rosell se sent molt més còmode al costat de Núñez que de Laporta? No hauria, l'actual president del Barça, de començar a gestionar les seves animadversions tenint en compte que gent com ara Laporta, Cruyff, Rijkaard i Guardiola són el sant i senya de la història del barcelonisme?

7 La model Bar Refaeli, una altra vegada veient un partit del Barça al Camp Nou? Al marge d'ovacionar la seva (meravellosa) presència, podríem esbrinar quin és el seu objectiu? No és una mica curiosa la seva cada cop més habitual assistència a l'estadi barcelonista?

8 Ja que hem parlat abans de Gerard Piqué, sabeu els nervis que hi ha a casa seva per la sortida al mercat del nou treball discogràfic de Shakira, que es produirà demà passat amb un single? Per cert, en el nou treball discogràfic, que sencer no es podrà escoltar fins setmanes més tard, hi haurà la versió (senzillament extraordinària) que ha fet la colombiana del Boig per tu de Sau amb un català impecable?

9 Seguim amb la faràndula, avui que fa un any de la mort de la gran actriu de l'escena catalana Anna Lizaran, recordem una gran anècdota que demostra com de culer era? M'explicava ahir en Sergi Belbel que, quan Pep Guardiola va anar al TNC a veure Agost just la setmana després del 5 a 0 al Madrid de Mourinho, la Lizaran, enmig de l'obra, va alçar la mà i, mirant l'exentrenador del Barça, la va moure mostrant el cinc, la maneta.

10 I acabem amb més faràndula: ahir es va estrenar una nova pel·lícula de boxa (La gran revancha), que, curiosament, té com a protagonistes dos actors madurs que en la seva joventut van triomfar amb dos films en què també feien de boxejadors: Robert de Niro (Toro Salvatge) i Sylvester Stallone (Rocky). Sabíeu que la fascinació de De Niro per la boxa fa que ara estigui rodant amb una actriu cubana molt lligada darrerament a Catalunya, Ana de Armas, a Miami un film en què ell fa d'entrenador de púgils de boxa?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)