Opinió

El matrimoni Messi-Martino

Això vol dir
que Messi pot fer el que li doni la gana? És clar que no, però en matèria tècnica, la seva felicitat és la del grup

La suplència de Leo Messi contra l'Atlético de Madrid ha generat entre el barcelonisme un debat al voltant de la jerarquia del futbolista i el seu entrenador. Qui va decidir que el davanter argentí no jugués al Calderón? Tata o el mateix jugador? Tal com va dir el tècnic en roda de premsa és evident que la decisió es va prendre de manera consensuada, la qual cosa vol dir que Messi va decidir no jugar d'entrada. O algú pensa que Martino prendrà una decisió que vagi en contra dels interessos de la seva estrella? La salut d'un vestidor depèn dels equilibris entre els futbolistes i aquests dies, precisament, s'ha parlat de la necessitat d'alinear com a titulars Pedro, Alexis i Cesc per les seves últimes actuacions contra el Getafe en la lliga, i l'Elx i el Getafe en la copa, respectivament. Perfecte. Algú creu que el vestidor no entendria la titularitat del seu millor jugador, aquell que els ha portat a tots a la glòria? Messi no és un més i, per tant, no pot ser tractat com els seus companys. No hi ha dubte que el gran desequilibri del vestidor arribaria si el 10 se sentís incòmode, desubicat i malament en les relacions, per exemple, amb el seu tècnic. Això vol dir que Messi pot fer el que li doni la gana? És clar que no, però en matèria tècnica la seva felicitat és la del grup. I que el pes de l'opinió de Messi sigui tan gran significa una falta de respecte cap el seu entrenador? Rotundament no. Messi també va decidir amb Tito Vilanova i amb Pep Guardiola, com Di Stéfano, Pelé, Cruyff i Maradona, els més grans, ho havien fet en les seves èpoques. I Zidane, Platini, Beckenbauer, Francescoli i altres enormes jugadors que han liderat els seus equips al llarg de la història d'aquest esport. Tots han faltat al respecte als seus entrenadors? Ni Messi ni cap dels seus col·legues, per indiscutibles dins del grup i pels citats equilibris que un tècnic ha de construir entre les quatre parets sagrades i també al rectangle de joc per arribar als títols col·lectius. Consensuar determinades qüestions forma part del dia a dia de les estrelles de l'esport i dels seus tècnics. I moltes vegades l'èxit general depèn, precisament, de la relació entre tots dos. Forma part de la normalitat.

Messi és tan gran que en l'acte d'entrega de la Pilota d'Or fins i tot la mare de Ronaldo, la senyora María Dolores dos Santos Aveiro, i les seves germanes, Katia i Elma, es van acostar al crac blaugrana per fer-s'hi una fotografia. Leo les va tractar com a reines i fins i tot va cridar el seu pare, Jorge, perquè pogués saludar-les com es mereixien. Si elles actuen així, què no farà el Tata amb el seu jugador més important?

Ahir es va fer un pas més cap a la llibertat. Tenim pressa. Fem-ho ràpid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)