Opinió

La força dels equips bascos

L'Athletic
de Bilbao i la Real Sociedad estan fent
una gran campanya

La part de dalt de la classificació de la lliga espanyola es divideix clarament en dos apartats: els aspirants a guanyar el títol –el Barça, l'Atlético i el Madrid, que només estan a tres punts de diferència– i la resta d'equips, que lluiten per l'última plaça de la Champions League i les dues d'Europa League. Aquí hi trobaríem, per aquest ordre, l'Athletic de Bilbao, el Vila-real, la Real Sociedad i el Sevilla –el València ja es troba a set punts dels d'Emery.

En aquest llistat destaca la meritòria presència dels dos equips bascos. L'Athletic de Bilbao ha aixecat el cap després de l'anterior temporada, en què va vorejar les places de descens, mentre que la Real Sociedad segueix la línia de l'any passat, tot i que l'inici d'aquesta campanya –coincidint amb l'estrena en la Champions– va ser horrorós.

Els de Valverde han convertit el nou San Mamés en un fortí i no han perdut cap partit –vuit victòries i dos empats–. Fins i tot, el totpoderós Barça hi va caure. El Txingurri ha retornat a l'equip aquella fortalesa i aquell equilibri de la primera etapa d'El Loco Bielsa. A la porteria, tot i els dubtes inicials, hi continua regnant Iraizoz, i a la defensa sobresurten jugadors com ara Laporte, Iraola i Gurpegi. Al mig del camp és on s'acumula més força i talent amb Susaeta, Ander Herrera, De Marcos, Mikel Rico, Muniain i Beñat; mentre que la davantera, amb Aduriz, Toquero i Kike Sola, no acaba de rendir al nivell esperat. La sorpresa positiva d'enguany és Mikel Rico, que va arribar del Granada, amb la pretemporada ja iniciada, i que s'ha fet un lloc de titular. És el màxim golejador de l'equip, amb 7 gols en 19 partits, i ja és el nou ídol de San Mamés.

Per contra, Beñat, de moment, no rutlla. L'exjugador del Betis va ser el fitxatge estrella dels bilbaïns, que en van pagar uns 8 milions i que es van avançar a molts equips que també pretenien incorporar-lo. Es tracta d'un jugador excel·lent, que ha estat internacional i que té un gran domini del joc, però fins ara no ha demostrat la seva qualitat i ha perdut el lloc de titular. Aquesta jornada podria tenir una nova oportunitat, perquè Mikel Rico està sancionat i tot indica que Valderde el posarà a l'onze inicial.

Per la seva banda, la Real Sociedad, tot i la seva última patacada al Madrigal, on va perdre per 5 a 1, també té una targeta de presentació bastant bona. A l'inici de temporada no va arrencar de la millor manera. Els d'Arrasate van aconseguir una classificació històrica per a la màxima competició europea, però a partir d'aquí es van fondre tant en la lliga com a Europa, on van quedar eliminats. La qualitat de la plantilla va fer que, de mica en mica, ressorgissin de nou fins a arribar al capdamunt de la classificació. La gran estrella dels txuri-urdin és el francès Antoine Griezmann, que ha marcat dotze gols consecutius i ha superat els registres de Thierry Henry en una primera volta en la lliga espanyola. Els grans d'Europa ja se'l disputen, i un dels que estaria disposat a posar tota la carn a la graella és el PSG. També destaca Carlos Vela, un autèntic punyal a la davantera i que competeix amb notorietat amb Griezmann. Uns altres noms que sonen amb força són els d'Iñigo Martínez, un central jove i amb molta progressió, que està a l'agenda del Barça i el Madrid; Ruben Pardo, la joia del planter; l'incombustible Xavi Prieto i Imanol Agirretxe, el davanter centre titular i que ha guanyat la partida a Haris Seferovic, que s'ha anat desinflant els últims mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)