Opinió

Thievy, sense defensa

En aquest assumpte l'Espanyol ha actuat de manera correcta. Sanció al jugador i fermesa

L'actitud de Thievy en les darreres setmanes és inadmissible. Faltar reiteradament en els entrenaments, anar fent declaracions públiques lamentant-se que juga poc i al·legar un atac d'ansietat per mirar de mitigar la sanció del club, són maniobres del jugador –i del seu entorn– inacceptables. No qüestiono ara que el jugador pateixi un estat d'ansietat com li han diagnosticat els metges i que ho estigui passant malament, però tot això és conseqüència directa d'una miserable estratègia per marxar del club al preu més baix possible, la qual cosa suposaria un guany més elevat per a ell.

En aquest assumpte l'Espanyol ha actuat correctament. Sanció al jugador i fermesa a l'hora de negociar-ne la sortida. A més, el club té molt clar que no reforçarà un rival de la lliga i que, per tant, no acceptarà la sortida del francès al Màlaga ni a cap equip de primera si no es donen les condicions òptimes de traspàs.

Arribats a aquest punt, ara cal gestionar la sortida del jugador sense pressa, encara que el club necessiti els diners que pugui aplegar, si no segueix ferm crearà un nou precedent, i qualsevol jugador no implicat que vulgui marxar ho farà amb impunitat i devaluant la seva sortida.

El que cal enfocar és la construcció de la plantilla de cara a la temporada vinent confiant en el criteri del director esportiu, Òscar Perarnau. No aturar-se a negociar amb l'entrenador si un jugador interessa o no per al proper curs, perquè l'etapa Aguirre no sembla que pugui durar gaire temps. S'ha de donar plens poders a la parcel·la esportiva perquè gestioni els pocs recursos de què es disposen i oblidar-se de fer “operacions de club” com ara les de Pedro Castro i Arthur Irawan, que no s'acaben d'entendre. Què farà un jove brasiler que arriba després de jugar una dotzena de partits amb el Santos a segona B? No tindrà temps ni per a adaptar-se a la ronda litoral i ja s'haurà acabat la temporada! Un club com l'Espanyol necessita molt més el rigor i la seriositat que no pas pedaços econòmics per anar tirant, i amb el cas Thievy té una gran oportunitat de demostrar-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)