Opinió

El fracàs generacional

1 Surt Raül Sanllehí, home de poques paraules, treballador, discret, seriós, i dóna una lliçó d'oratòria. Tan difícil és explicar les coses bé? Felicitats al Raül, autor d'una de les frases de la temporada: “Ho hem calculat d'una manera científica, no llepant un boli.” Ahir el tàndem BartomeuSanllehí va golejar comunicativament el de Rosell-Freixa.

2 No va fer la sensació en la roda de premsa d'ahir que Josep Maria Bartomeu anava amb la bandera blanca, amb un to menys altiu i molt més didàctic que el de Sandro Rosell? Tot i que encara queden interrogants per tancar –que només pot explicar el fins dijous president–, no es va fer evident un tarannà molt menys tens que el de Rosell en els últims mesos?

3 No és aquesta guerra caïnita entre Rosell, Laporta i Soriano el fracàs d'una manera de governar que va portar els millors anys de la història del Barça però també una manera de manar en què els personalismes i divismes es van destruir entre ells?

4 No us fa la sensació que hem d'esperar uns dies per reflexionar i pair el que ha passat? Que ha estat tan ràpid, sorprenent i estrany que només hem reaccionat amb incredulitat? No mereix la situació una llarga roda de premsa de Sandro Rosell, o només farà alguna entrevista perquè està molt emprenyat –com em deia aquesta setmana un bon amic seu– amb mitja premsa?

5 No és brutal que la pregunta “qui hi ha al darrere de Jordi Cases” és contestada per molts amb un “ningú”? Aquests que diuen “ningú” són els mateixos que es preguntaven qui hi havia al darrere d'Oriol Giralt i del senyor de la samarreta? I els que ara es pregunten qui hi ha al darrere de Jordi Cases són els mateixos que responien “ningú” quan se'ls preguntava per Oriol Giralt i el senyor de la samarreta?

6 No és un fracàs generacional que els tres creadors principals del millor Barça de la història –Joan Laporta, Sandro Rosell i Ferran Soriano– hagin quedat arrasats per ells mateixos? Intentarà el president Josep Maria Bartomeu ser l'Adolfo Suárez del barcelonisme per tal de fer una transició cap a la pau social i cap a una nova etapa del Barça? Ha estat Sandro Rosell el Joan Gaspart de Joan Laporta?

7 Hi ha gent que encara es pregunta si, ara que ha marxat Sandro Rosell, el porter Víctor Valdés pot reconsiderar la seva decisió d'abandonar el club el 30 de juny? Resposta: no.

8 Si Josep Maria Bartomeu té la intenció de seguir al càrrec fins al 2016, podria en la propera assemblea de socis tenir un gest d'alt dirigent i de grandesa institucional i proposar als compromissaris la retirada de l'acció de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta?

9 Com és possible que el Barça i l'Espanyol se solidaritzin i reclamin una petició d'indult per al president del Sevilla, José María del Nido, quan ha estat condemnat a set anys de presó per una contínua malversació de fons agreujada per cobrament il·legal de minutes? Però quina explicació racional poden donar per entrar a opinar sobre un condemnat que, a més, ja ha abandonat la presidència del club andalús?

10 Per acabar, després d'escoltar la roda de premsa d'ahir... hi ha algú a la sala que de gran no vulgui ser el pare de Neymar?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)