Opinió

El silenci com a intel·ligència

1 Horari, més televisors en alta definició i pantalles planes, joc poc enamoradís, cares massa vistes i cap de nova, el fred... Que cadascú marqui les seves creus. Oi que tothom té un, dos o cinc motius per no anar al camp? El debat és molt més ampli que no pas trobar un sol problema. No és la qüestió de l'horari una excusa important però menor quan a les quatre de la tarda d'un dissabte contra el València tampoc s'omple l'estadi?

2 I, és clar: no és una barbaritat el preu del Seient lliure? Un seient a tribuna costava, una hora abans del partit de dimecres, 169 euros! Qui anirà a veure un Barça-Real Sociedad per molta semifinal de copa que sigui amb aquest preu desorbitat i impossible?

3 I més històries possibles, no podria ser també que la gent comencés a marcar distàncies entre els grans equips que sempre omplen i la resta? És a dir, algú dubta (tot i que l'horari és més racional: tres quarts de nou del vespre) que en el partit contra el City el camp estarà ple com un ou, o que en una eliminatòria de semifinals l'estadi estaria a vessar si el rival fos el Madrid o l'Atlético?

4 Algú de la junta directiva podria dir a Alves que gràcies per ser dels pocs que donen la cara quan les passem magres, però que per fotre merder millor que calli? Calen tantes crítiques quan ell l'endemà no es lleva d'hora, no ha de trobar aparcament per la zona i no paga al club, sinó que cobra? No hauria d'intentar millorar el joc de l'equip i després queixar-se?

5 Oi que els programes electorals dels candidats a qualsevol presidència ho aguanten tot? Programa de Sandro Rosell: “Treballarem activament amb la concessionària dels drets de televisió per fixar uns horaris per als partits que es juguin a l'estadi que siguin adequats a les necessitats dels socis sèniors, dels nens i nenes i de tots aquells que vénen de fora de Barcelona.” Qui paga mana. Per tant, paga la tele i mana la tele.

6 Algun àrbitre podria deixar de fer el ridícul amb els minuts de silenci o canviem l'expressió i en diem estona de silenci? Cal que el dol el passem en només uns segons per decisió arbitrària d'un col·legiat que no té ni idea dels sentiments que té el públic per aquella persona traspassada?

7 Sabeu que els Mossos treballen en els atacs a la casa de Sandro Rosell a la recerca de dues persones? Una d'encaputxada, que hauria forçat l'entrada del domicili, i l'altra a cara descoberta, que és qui hauria disparat els balins que van travessar la porta. Sabeu que els pares del Sandro van haver de canviar el número de telèfon per les constants trucades de matinada de persones que els amenaçaven?

8 Quantes inspeccions fiscals han fet a esportistes o artistes catalans aquests últims dos anys? Moltes. Una de les més conegudes és la de Leo Messi. N'apuntem una altra: la de Johan Cruyff.

9 Javier Martínez, abanderat espanyol ahir en la cerimònia d'inauguració dels Jocs de Sotxi, en declaracions a El Mundo davant l'evident homofòbia d'aquests Jocs: “Recomano als gais que es tallin una mica aquests dies i que després segueixin amb la seva vida.” Aquest noi és així de curt de gambals o ho fa veure? Per cert, sabíeu que Vilarrubí, vicepresident del Barça, és a Sotxi per motius professionals?

10 Després del prime time de Pep Guardiola en els premis Gaudí, sabíeu que l'entrenador del Bayern de Munic ja ha posat aquesta setmana la veu en off (en català) de la pel·lícula de Manuel Huerga en 3D Barcelona: la rosa de foc? Sabíeu que el film, produït per Mediapro, tindrà la veu en anglès de Woody Allen, en alemany de Daniel Brühl i en japonès de l'actriu Rinko Kikuchi?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)