Opinió

Canvieu l'hoquei sobre patins del dia 18

La coincidència amb el partit del Barça a Manchester deixarà les pistes buides

En el marc de grades cada cop més buides, els partits dels dimarts de l'OK Lliga accentuen la tendència i en alguns casos fan llàstima. Els equips miren sempre el calendari esperant que els toquin els rivals contra els quals es juguen coses a fora de casa i en dimarts. D fet, la tendència és extrapolable fins i tot al cap de setmana. Sempre hi ha excepcions, però a Reus, per exemple, hi ha hagut en els últims anys una baixada d'espectadors significativa i progressiva. Recordo un Reus-Barça del 1999 com el paradigma del partit amb expectació al Baix Camp. No vaig poder accedir a les cabines de premsa fins a la mitja part perquè les boques d'entrada als seients estaven col·lapsades. El club va tancar les portes del pavelló minuts després de l'inici. Els passadissos d'accés a la pista estaven plens de gent que tombava amunt i avall i el bar, col·lapsat. Era el Barça de Gaby Cairo, entre altres figures mítiques, i el Reus d'Enrico Mariotti, en la temporada postmundial, precisament, de Reus. En aquella època es fumava a la pista –els espectadors, és clar–i la boira i l'ambient van ser excepcionals. Sincerament, no recordo com va acabar aquell partit, però em va quedar per sempre la imatge d'un recinte d'hoquei sobre patins desbordat i meravellosament empetitit amb prop de 3.000 persones veient el clàssic de l'OK Lliga. Ara són altres temps, i malgrat que al Reus hi juga més gent de casa que mai, no hi manera d'engrescar el públic. Suposo que la crisi també hi té molt a veure.

Doncs vinga, que vaig al tema. Resulta que el dia 18 hi ha prevista jornada intersetmanal perquè el cap de setmana posterior hi ha jornada europea. Res a dir. El problema és que el mateix dia 18 hi ha un magnífic Manchester City-Barça de la Champions de futbol. A les pistes catalanes, doncs, ni hi haurà ni déu. Ja ha passat altres vegades, que coincideixi l'hoquei sobre patins amb un gran partit europeu del Barça, i també se n'ha vist el resultat altres vegades. Quan s'elabora el calendari a l'inici no podem saber ni si el Barça haurà superat la fase prèvia de la Champions ni si jugarà el dimarts 18 o el dimecres 19. I el dia de l'hoquei sobre patins, és sempre el dimarts. Però ara que ja fa setmanes que se sap que el Manchester-Barça es jugarà el dia 18, tant costaria canviar els partits al dia 19, per exemple, sense modificar el calendari? Hi ha molts seguidors d'hoquei sobre patins que també ho són de futbol perquè hi ha molt seguidors de moltes coses que també ho són de futbol. Ho deixo damunt la taula. Hi ha molta gent a qui agrada l'hoquei sobre patins i que aquell dimarts triarà veure el partit de futbol del Barça. Quan els amics et pregunten on veuràs el Manchester o un partit similar i els contestes que hi ha jornada d'hoquei sobre patins et miren amb una cara difícil de reproduir amb paraules. Evidentment, hi ha gent d'hoquei a qui no agrada el futbol i és igual de respectable, és clar.

De moment, els partits afectats són cinc de vuit possibles perquè, amb bon criteri, tant el Vilanova-Barça, que es juga avui, com l'Igualada-Reus, que s'avança al dia 12, han entès el quid de la qüestió. Els equips catalans vius en la lliga europea són el Barça, el Reus i el Moritz Vendrell, que podrien fer el ple arribant a quarts. En la copa de la CERS, el Noia ha de jugar una eliminatòria prou complicada contra el Bassano italià de quarts de final i el Vic i l'Igualada dirimeixen un duel fratricida i incert(2-2 en l'anada, a Osona).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)