Opinió

Premiar els seguidors de la copa

Els aficionats que van anar al Camp Nou contra el Llevant o la Real Sociedad haurien de tenir preferència a l'hora d'obtenir entrades per a la final

Les fluixes entrades que hi ha aquest any al Camp Nou s'estan convertint en una qüestió d'estat. Tothom opina sobre quins en són els motius, però ningú no n'acaba d'assumir la culpa. I realment es tracta d'una sèrie de factors que, sumats, provoquen un autèntic despropòsit.

Per començar, els horaris. No té cap mena de sentit que el Barça hagi jugat tots els partits de copa a les deu de la nit. Són uns horaris infernals que fan impossible que els socis o seguidors de fora de Barcelona puguin anar al Camp Nou. Si, per exemple, véns de Girona, pots arribar a casa a les dues de la matinada i l'endemà, a treballar. Una bestiesa. Igual que posar un partit dissabte a les quatre de la tarda. Sí, hi poden anar els nens; però i la gent que treballa? Els comerciants han de tancar les botigues?

Després també hi ha l'element del temps. És cert que en els partits del Llevant i el València –en aquest últim durant la prèvia– va ploure i força gent es va espantar. Però es tracta d'una situació excepcional, i no crec que es pugui apuntar com una causa principal.

Un altre argument: el joc de l'equip. En els últims partits, els jugadors no han estat tan brillants, i a can Barça sempre s'ha tingut el paladar fi. Alguns socis, en veure que ja no s'obté l'excel·lència, prefereixen quedar-se a casa abans que desplaçar-se fins al camp.

Més factors: el soci en si. Lligant amb el que deia abans, algun abonat s'ha tornat molt còmode i exigent. Ja no té ganes de veure el Getafe o el València, i es reserva només per a les grans ocasions com el partit contra el Madrid i la Champions.

A tots aquests ingredients, cal afegir-hi un altre. Els preus abusius del Seient lliure. No té cap sentit que en una semifinal de copa del Rei contra la Real Sociedad les entrades a lateral valguin 120 euros i les de tribuna, 160. No seria més fàcil posar preus més econòmics, a 30 euros, per a tothom i així segur que s'ompliria més el camp? Per als que vam veure el partit en directe va ser patètic comprovar l'aspecte de l'estadi, sobretot tenint en compte que hi havia en joc una plaça per a la final de la copa.

Ara tothom es voldrà apuntar a aquesta final contra el Madrid, que amb tota probabilitat se celebrarà a Mestalla. Hi haurà una allau de sol·licituds –segurament menys que en altres edicions– i el club haurà de fer un sorteig.

Arribats a aquest punt, no tindria més sentit que els socis que van anar al duríssim partit contra el Llevant –per les pèssimes condicions climatològiques– i en la semifinal contra la Real Sociedad tinguessin preferència sobre la resta a l'hora d'adquirir els bitllets? Seria una bona solució per incentivar l'assistència al Camp Nou de cara a properes edicions de la copa.

Pel que fa a l'afluència a l'estadi, estic segur que en els propers partits, exceptuant el d'avui contra el Rayo, la gent no fallarà. Sobretot en la complicada eliminatòria contra el Manchester City. Tot i això, la directiva no es pot adormir i ha de buscar solucions per resoldre aquest problema, que no només afecta el Camp Nou, sinó que també és un mal endèmic al Palau. Com explicava dijous Xavi Ballesteros en un article en aquest diari, el pavelló blaugrana tampoc s'omple mai. El més greu és que el Barça posa per norma 1.200 entrades a la venda, que en els dos últims anys sempre s'han venut. Qui falla, doncs, realment són els 4.741 abonats que només opten pel caviar i refusen les sardines. Veure-ho per creure-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)