Opinió

Renovar els referents

El missatge que envien, tot i que amb matisos, és similar

Aquesta setmana s'han pronunciat els quatre pilars bàsics de l'Espanyol al voltant del seu futur. Héctor Moreno, Sergio García, Kiko Casilla i Víctor Sánchez. El missatge que envien, tot i que amb matisos, és similar; voluntat de seguir, però amb dubtes sobre si el club pot oferir una renovació ajustada al rendiment i a les propostes que de segur arribaran per tots ells.

En aquests casos, els matisos són importants. El mexicà Héctor Moreno és qui més s'ha exposat, ja que, explicant que els problemes econòmics que té l'entitat fan que no pugui assegurar la seva continuïtat, indica que ja té equips interessats per marxar a finals de temporada. No és un mal moment per vendre'l si els ingressos són importants, ja que encara li queden dos anys més de contracte i, per tant, es podrà negociar sense urgències. És molt bon central, però a l'Espanyol ja no progressarà més.

El cas de Sergio García és més complicat, ja que està en el millor moment de la seva carrera, és el capità, l'ídol de l'afició i ha demostrat amb escreix que voldria retirar-se a l'Espanyol, però els inputs que li arriben des del club parlen de renovacions a la baixa. Deixar escapar a Sergio García seria un dels errors més grans que podria cometre el club. Acaba contracte el 2015.

Pel que fa a Kiko Casilla, l'ideal seria renovar-lo, però sembla inevitable acabar-lo venent d'aquí a un parell d'anys, gaudir-lo ara i fer un bon traspàs. També acaba contracte l'any que ve.

I Víctor Sánchez també acaba el 2015 i té talent, compromís i edat per fer-li una bona renovació. En les darreres hores, però, ha dit que la seva renovació va més lenta del que es pensava... Cal retenir-lo com a fonament del projecte de futur.

Com que l'Espanyol haurà de vendre aquest estiu, a banda d'Héctor Moreno –que sembla cantat que marxarà–, s'hauria de traspassar Thievy. I mantenir la resta de puntals almenys un parell de temporades per garantir una salut esportiva i permetre als socis i aficionats gaudir dels seus ídols de manera estable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.