Opinió

Conspiració? Potser sí

1 En un futbol com l'espanyol i en un context europeu amb propietaris de clubs que són xeics o multimilionaris russos, no és sospitosament estrany que la primera gran investigació judicial sigui en un contracte del Barça en els temps que corren?

2 És veritat (algú ens ho pot explicar) que una persona de l'establishment amb poder de Madrid va dir a un directiu del Barça: “Aquí no se us perdona que cedíssiu el Camp Nou per al Concert per la Llibertat i perquè hi passés la Via Catalana”? Causa i efecte?

3 Només faltaria que, des de la democràcia del barcelonisme, no es pogués reclamar (com ha fet el soci Jordi Cases) la transparència dels contractes. Però, un sol soci pot crear aquest efecte dominó que ha portat el club a l'Audiencia Nacional?

4 Crea jurisprudència per a la resta del futbol espanyol la decisió del soci, de la fiscalia, del jutge i, fins i tot, del Ministeri d'Hisenda de revisar el (mal) contracte del Barça? Continuarà passant i s'obre la veda en altres clubs europeus?

5 Dit això, llegint la premsa catalana d'una banda i la premsa espanyola d'una altra, no torna l'enquistament entre la persecució (premsa catalana) i el càstig (premsa madrilenya)? És a dir, el que ja passava en els debats esportius ara es trasllada a l'àmbit judicial, al social i al polític.

6 Ara bé, si hi ha condemna per part del jutge, plegarà algú a can Barça? Ha de tenir conseqüències un contracte mal parit, o amb la dimissió de Rosell ja n'hi ha prou? S'haurien de convocar eleccions anticipades?

7 I el que, segons la meva opinió, és la gran pregunta de tot aquest aldarull: per què va plegar realment Sandro Rosell de la presidència del FCBarcelona? Pel Brasil? Pel contracte de Neymar? Per pressions familiars? Per seguretat? No ho crec. Considerant que un dilluns va anunciar que es volia presentar davant del jutge per ensenyar el contracte amb el jugador brasiler i va assegurar que no hi havia res a amagar, l'endemà va reunir part de la junta directiva i l'endemà de l'endemà va anunciar que dimitia, què va passar la primera nit, que va precipitar el seu adéu? Alguna cosa no quadra.

8 Cal que l'exjugador del Real Madrid Guti sigui l'abanderat del hooliganisme madridista més resclosit? Cal que per aconseguir diners en determinades tertúlies hagi d'utilitzar llenguatge extrem, poc elegant i gens educatiu?

9 Se'ls ha caigut ja la cara de vergonya als tres membres del comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol després d'aplicar la legalitat vigent i sancionar amb 3.000 euros un pobre futbolista que, amb un meravellós acte de solidaritat es guixa una samarreta per animar els infants amb càncer en el dia mundial d'aquesta malaltia?

10 Certifiqueu que cada derrota de José Mourinho amb el Chelsea és celebrada en determinades llars de les ciutats de Barcelona i/o de Madrid?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)