Opinió

Champions, rotacions i motivació

Encara depenen d'ells, hi ha temps, però el marge d'error és mínim

Les derrotes del Barça (3-1) i l'Atlético de Madrid (3-0) contra dos equips del nord, han situat el Madrid líder, a tres punts d'aquests dos equips. La propera jornada hi ha un interessant derbi al Manzanares, que en funció del resultat, indicarà l'estat anímic per guanyar el títol. Estem en una fase del campionat en què els punts en disputa valen el seu pes en or. Cadascú lluita pels seus objectius, uns per la Champions, la lliga i la copa i altres per no baixar de categoria. Els donostiarres tenien ganes de revenja contra el Barça després de l'eliminació de la copa, en què hi va haver una jugada polèmica al Camp Nou, i van sortir a totes contra un rival que, per les rotacions, va presentar cinc canvis. Tothom sabia que era un camp difícil i que havien preparat el partit a consciència, i el resultat es va veure al camp. La falta d'intensitat, la davallada física del segon temps i la motivació d'un equip i de l'altre va quedar palesa en el resultat. Gairebé el mateix va succeir a Pamplona, o potser pitjor, perquè l'Osasuna lluita per no anar a segona, mentre que la Real Sociedad aspira a jugar la Champions. En tot cas, els dos aspirants al títol van jugar amb suplents (més el Barça). Qüestió de prioritzar? Les respostes les tenen els entrenadors. El Barça va ser un equip pla, sense fermesa a la línia defensiva, on només hi havia Piqué, dels titulars; amb un mig camp en què es va repetir la parella Busquets-Song, amb poca creativitat, i amb un atac en què l'esperat tàndem Messi-Neymar no va generar perill.

La motivació és una eina molt útil a curt termini per als equips petits. Saben que és difícil mantenir-la, però amb l'escalf de la seva afició, els pot permetre guanyar 3-0 un equip tan agressiu i competitiu com l'Atlético de Madrid. Els que no tenen jugadors estrella ni una tècnica depurada han de recórrer a la lluita, al caràcter, a la motivació i com a últim recurs, a la sort. Els equips que aspiren a guanyar títols, amb plantilles seleccionades per a aquesta finalitat, han de tenir respostes de campió, en qualsevol fase del campionat. Encara depenen d'ells, hi ha temps, però el marge d'error és mínim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)