Opinió

Les exportacions

És un dels factors que ens permetrien ser una potència quan Catalunya sigui un estat

És un dels motors de la nostra economia, diuen, i un dels factors que ens permetrien ser una potència quan Catalunya esdevingui un estat. Considero que alliberats de la càrrega fiscal espanyola, destinada a finançar serveis innecessaris en altres comunitats mentre aquí anem gairebé dos segles endarrerits –penso en el servei ferroviari, per dir-ne algun–, ja en faríem prou. Però com que em considero de lletres, i mai vaig aprovar a la primera les assignatures d'economia que em vaig anar trobant pel camí, i a l'espera que aquesta setmana es publiquin les balances fiscals (quines?), vull dur el tema a la matèria per la qual em paguen per escriure. Menys, per cert, que algun treballador de TV3 després dels descomptes que li han fet per fer vaga segons ell mateix publicava. Pobre.

Nan Oliveras va guanyar fa una setmana una prova de triatló a Xile, on competia per un club gallec que l'ha reclutat. Clàudia Galícia –en parlava fa quinze dies, però pel bronze europeu que havia guanyat en esquí de muntanya– i Sandra Santanyes van guanyar ahir l'Andalusia Bike Race en categoria femenina. Santanyes correrà aquest any amb un equip andalús. El mateix pel qual va fitxar Ismael Ventura, que en una entrevista m'explicava que no havia trobat equip a Catalunya. Guillem Cassú corre amb el Fundación Alberto Contador Team, després de superar un càsting al més pur estil concurs de talents. No van tenir la mateixa sort els set catalans que aquest any correran amb el Huesca-La Magia, segons llegia aquesta setmana al lloc web de la FCC. I una institució com Josep Antoni Hermida, que inicia la seva dissetena temporada com a professional en fa més de deu que corre amb un equip alemany. Purito a Rússia... Potser sí, que les exportacions ens salvaran... Ara, avui obren inscripcions a Terra de Remences. Li deia fa poc, a l'Àngel Mullera, com mola el running i que dur és l'atletisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)