Opinió

L'onze del Bernabéu

Crec que
Tata seguirà confiant en Neymar en els grans partits, i el de Madrid és decisiu

Tata Martino defensava en la roda de premsa després del partit contra l'Osasuna que el seu equip pot ser igual d'efectiu tant en l'aspecte ofensiu jugant amb els quatre migcampistes –Busquets, Xavi, Iniesta i Cesc– que fent-ho amb el plantejament clàssic de tres davanters purs. Contra els navarresos, Pedro i Alexis Sánchez van ser els escollits i no només van marcar, sinó que van tenir una actuació força destacada. Qüestionat per si el bon partit de tots dos li faria replantejar-se algunes coses de cara a la transcendental cita de diumenge al Santiago Bernabéu, el tècnic va assegurar que gairebé ja tenia clar quin seria l'equip titular contra el Real Madrid i que, en cap cas, solia canviar d'opinió en funció del que passés en el partit anterior.

Sembla clar, doncs, que Martino tornarà a apostar per jugar amb els quatre tocadors al centre del camp, tal com va fer en els dos partits de l'eliminatòria contra el Manchester City en la Champions, a Anoeta contra la Real Sociedad i contra el Madrid en el clàssic de la primera volta. Amb aquest sistema l'equip se sent més protegit perquè, a priori, té els millors jugadors per garantir-se la possessió de la pilota i mantenir l'equilibri de línies per evitar que l'equip es parteixi. Contra equips amb un gran contraatac com el Real Madrid el descontrol es pot pagar caríssim. I més al Santiago Bernabéu. Tata és conscient que amb aquest plantejament s'han fet els millors partits de la temporada i que també es va guanyar el clàssic de la primera volta. Sense haver fet un partit excel·lent, el Barça no va patir en excés contra els d'Ancelotti i l'onze inicial que jugui diumenge podria ser el mateix amb la novetat de Jordi Alba per Adriano. El lateral d'Hospitalet estava lesionat en aquelles dates i el brasiler el va substituir.

El debat, i té tot el sentit que existeixi, és qui acompanyarà Messi en l'atac i quin serà el migcampista que es bellugui per dues zones. En el partit de la primera volta va ser Cesc l'escollit per gaudir de més llibertat, però diumenge al Bernabéu aquest rol el podria tenir Iniesta, que ja el va fer contra el City, i que es troba en un estat de forma sensacional. Amb ell més a prop de l'àrea del Madrid, la capacitat de desequilibri serà major. A la davantera, que Neymar es quedés tot el partit contra l'Osasuna a la banqueta, li dóna avantatge per jugar d'inici a Madrid. El brasiler té ganes de retrobar-se amb el seu millor nivell i quedar fora de l'equip titular en el clàssic seria un cop dur. Ja va marcar en el de la primera volta i té ganes de reivindicar-se. En la Champions va jugar per la dreta malgrat que Martino va reconèixer que els seus millors partits els havia fet pel centre durant l'absència de Messi o entrant per l'esquerra. Crec que el tècnic seguirà mantenint la confiança en el brasiler perquè és un dels grans actius de futur del club. I a costa de tornar a ser “injust” amb Alexis i Pedro, l'escollirà per ser en la decisiva cita del Bernabéu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)