Opinió

En estat provisional

1Només és negligència o hi ha cacera al Barça? Només és cacera o hi ha negligència institucional? Segurament són totes dues coses, però alguna cosa estranya està passant.

2 Com és que Marta Silva, advocada de l'estat que representa l'Agència Tributària en el cas Neymar, estava asseguda a la llotja del Bernabéu convidada per Florentino Pérez veient el Real Madrid-Barça? Encara que hagués estat directiva de Florentino, era necessari? És veritat que alguns directius del Barça van alertar Josep Maria Bartomeu, que va quedar esparverat?

3 És veritat que abans que la sanció de la FIFA arribés a les oficines de Can Barça, els directius (entre ells el president i alguns vicepresidents) se'n van assabentar per la ràdio o per trucades de periodistes?

4Per què triga tant el club a reaccionar i ho fa amb un minicomunicat sis hores més tard i la roda de premsa del president no es fa fins trenta hores després de saber-se la sanció de la FIFA? Sabrem alguna cosa aviat que encara no podia dir Bartomeu en la roda de premsa? Sabeu que aquesta setmana s'havien de veure per dinar el president Bartomeu i l'expresident Rosell amb el vicepresident Javier Faus?

5 Dit tot això, algú plegarà en aquest club per haver fet les coses malament? Algú dirà que ens hem equivocat greument, més enllà de dir que “els altres també ho fan”, fet que m'ha transportat a la meva infantesa, quan el mestre t'enganxava copiant i tu li deies: “Per què jo, si els altres també ho fan?”

6 Amb tots els respectes, no teniu la sensació que ara en el barcelonisme tot és provisional? El president, la junta directiva, l'entrenador, part de la plantilla, l'estadi... No seria millor convocar eleccions i que sigui Josep Maria Bartomeu o un nou president qui pugui reforçar la imatge presidencial d'un club magrejat pels múltiples escàndols?

7 Observo al Camp Nou la publicitat UEFA de Gazprom i em pregunto: quin dia investigaran els investigadors amb segons quins tipus de publicitat? Si paga 17 milions per la samarreta del Schalke alemany, quan deu pagar Gazprom per ser patrocinador de la UEFA Champions League?

8 Llegeixo la carta viral a tots els diaris del senador convergent Josep Maldonado, insigne culer. Em sorprèn que escrigui que hi va haver “una campanya contra el president Rosell”. Maldonado, defensor històric del rosellisme, també podria haver escrit com de bèsties van ser els atacs contra Joan Laporta, també des del mateix barcelonisme.

9 Veig a l'Instagram de Neymar el seu nou amic i penso que ha triat molt bé la companyia. El brasiler surt fascinat amb un truc de màgia al costat del gran, immens, Antonio Díaz, àlies El Mago Pop. Li fa un número amb una carta i el seu peu. Sisplau, el podeu mirar, que al·lucinareu?

10 Algú podria fitxar Vicente del Bosque com a portaveu del Barça? La seva defensa de Sergio Busquets és de les històriques i la seva compareixença dijous a la Cope és per emmarcar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)