Opinió

Canvi de cicle urgent

No convindrien unes eleccions al club? No seria el més lògic i el més tranquil·litzador per a tothom?

1 Es pot guanyar la copa dimecres que ve o la lliga d'aquí a unes setmanes, però, són conscients l'equip i el club de la (re)confirmació després d'un any de retard que al Barça li cal un canvi de marxa per frenar la decadència d'un grup que ha fet història i que necessita(va) una tremenda sacsejada?

2 No serveix com a suprem exemple el debat sobre el central, en què vam arribar a sentir que el fitxatge era Carles Puyol, quan el mateix Puyi sabia que les sensacions que tenia al genoll no eren les més adequades? Quants centrals s'hauran de fitxar ara?

3 Parlant de fitxar. Ara que és tan evident que el Barça necessita contractar jugadors, què passarà si la FIFA finalment no ho deixa fer perquè cap dels recursos que es presentaran no prospera? No seria demolidor no poder fer cap retoc de cara a la temporada vinent?

4 Si finalment la resposta de la FIFA als recursos que presentarà el Barça és negativa (que crec que és impossible que passi), no recorreríeu a l'opció que el Barça prohibeixi la cessió dels seus jugadors a les seleccions que tinguin partits organitzats per la Federació Internacional de Futbol?

5 “Esperem que Leo Messi no s'avorreixi gaire.” Aquesta frase és de Pep Guardiola l'any 2011. “No volíem que Leo tingués gaire participació.” Aquesta frase és de Gerardo Martino l'any 2014. Què ha canviat en aquests tres anys al vestidor del Barça?

6 La pregunta és evident: què li passa, a Leo Messi? No se sent còmode, està fart, té sensació de desprotecció...? Una mica de tot, diria. Per cert, continuo pensant que Messi no marxarà a final d'aquesta temporada, però ja tinc més dubtes que sigui a Can Barça la temporada 2015/16.

7 Sabeu que el proper a marxar del club serà Dani Alves, tot i que ho farà a l'estil de David Villa, és a dir, que el club que el fitxi pagarà eldefensa brasiler a preu de segones rebaixes mentre que el Barça, això sí, s'estalviarà l'alta fitxa que li paga? Per cert, recordatori del que va dir Sandro Rosell sobre David Villa en cercles reduïts: “Villa no pot” (frase que he suavitzat).

8 Tothom veu que el partit que el Barça juga aquesta tarda a Los Cármenes és importantíssim i que, per al Granada, també és un matx en què li va la vida?

9 No convindrien unes eleccions al club? És a dir, que Bartomeu (absolutament legitimitat per continuar) posi el seu càrrec i el de la junta directiva a disposició del soci per afrontar els propers anys amb la seguretat de la força de les urnes? No seria el més lògic i el més tranquil·litzador per a tothom?

10 No és tot el que està passant l'herència de Sandro Rosell, que deixa un club entre interrogants, amb casos judicials, amb inspeccions fiscals, amb contractes boteruts, amb enfrontaments federatius, amb una plantilla sense reformar, amb Valdés marxant, amb Messi esperant una millora, amb un director esportiu que dimiteix però que no... No té Josep Maria Bartomeu la pitjor legislatura aparentment per afrontar?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)