Opinió

Aguirre i el futbol de base

Cap jugador del filial, en cap club, està preparat per jugar a primera fins que ho fa

Les declaracions del fins ahir representant oficial de l'Espanyol en els partits i desplaçaments del filial, Pedro Patón, en què assegurava a Radio Marca que Aguirre “és un ignorant i desconeixedor absolut del que té al B” mostren sense complexos els dubtes que hi ha al club sobre la renovació del mexicà.

L'Espanyol ha de apostar tant sí com no pel futbol de base. En un context en què l'amenaça d'entrar en concurs de creditors és constant, en què es planteja cada any abaixar els sous dels jugadors del primer equip i en què s'ha de vendre o deixar anar els millors futbolistes, no hi ha cap altra sortida.

En descàrrec d'Aguirre cal dir que, tal com van reconèixer els responsables del futbol de base, Jordi Lardín el primer, al filial no hi havia jugadors per nodrir, a curt termini, el primer equip. Ara, però, qui lideri la nova temporada haurà de començar a recórrer al B.

Cap jugador del filial, en cap club, està preparat per jugar a primera fins que ho fa. És a dir, s'ha de córrer un risc controlat per veure el rendiment dels joves a l'elit. Tampoc cal jugar a veure qui en fa debutar més, com en l'era Pochettino, en què van ser vint-i-un... Més de la meitat no s'han consolidat. És qüestió de triar bé, apostar i que siguin el relleu dels titulars. De tots els que van debutar aleshores, només tres segueixen al primer equip, Javi López, Víctor Álvarez i David López, tot i que podríem afegir-hi Thievy, ara cedit al West Bromwich Albion. S'ha de reconèixer també que en casos com Jordi Amat, Álvaro Vázquez, Dídac Vilà i Víctor Ruiz s'han fet traspassos que han servit per ingressar diners, però em ronda pel cap que tots ells s'haguessin amortitzat millor si fossin ara jugadors de l'Espanyol.

En qualsevol cas, s'ha de recuperar la confiança en el futbol de base i tornar a apostar pel planter. A les mans d'Òscar Perarnau i Jordi Lardín hi ha la clau del nou projecte. Ells dos, en coordinació amb el nou entrenador del primer equip (insisteixo, no crec que ni el club ni el mateix Aguirre vulguin renovar), han de dissenyar l'equip per a la temporada que ve, en què els nois de la ciutat esportiva Dani Jarque tornin a tenir protagonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)