Opinió

Visca el Barça i visca la Masia!

Per a la protecció
dels infants i del projecte, farien bé
els directius del Barça
de lluitar per millorar
el reglament FIFA

Ja fa temps que vull parlar del tema FIFA, però he estat esperant a tenir accés a més informació. En aquests moments, em trobo que amb tota la informació que ens ha arribat i les diverses reaccions dels uns i dels altres hi ha algunes coses clares i moltes preguntes que, de moment, no tenen resposta clara.

No hi ha excuses, hem incomplert l'article 19 de protecció de menors (FIFA Transfers), i com a mínim des del 2009. Els directius, tots, ho sabien i no s'ha fet cas dels advertiments, no s'ha fet una feina de despatx amb la FIFA, i aquests, fent ús d'una norma privada, però totalment defectuosa tècnicament (a propòsit?) i que no compleix els més mínims principis de tot dret sancionador, ens han imposat una sanció exemplar, del tot desproporcionada i molt política. Sort que patim la dicotomia de ser un model de referència, així ho reconeix la mateixa FIFA, per després deixar-nos per terra mundialment.

Dit això, tenim dades curioses amb molts interrogants: per què han trigat tant si la sanció és del novembre? Per què ha de ser el denunciant anònim? Per què la FIFA mai ha volgut modificar un article pel bé dels menors? Per què no existeix graduació de sancions? Són molts, massa interrogants sense resposta, però això no pot amagar la nostra responsabilitat i els errors propis que han aprofitat els altres, sense oblidar les mans negres o blanques. Ara toca córrer, fet el recurs –diuen que de més de 100 pàgines–, esperar i anar fins al TAS. Faria bé el Barça d'escoltar la secció de dret esportiu del Col·legi d'Advocats de Barcelona, amb Jaume Barroso al capdavant. Barroso va ser molt clarificador en la seva conferència. Si més no va quedar clar que es poden millorar moltes coses, fins i tot la llei i els models a seguir dins la necessària protecció del menor, pedra angular de tot plegat. L'esperit de la nostra Masia és viure sempre pensant en els infants, com estic segur, que tots el directius del Barça, actuals i no, sempre han tingut present. El Barça no ha incomplert l'esperit de la norma FIFA. Per això, per a la protecció dels infants i del nostre projecte, farien bé els directius del Barça de lluitar per millorar el reglament FIFA i donar mitjans reals de control dels menors als clubs, per un ensenyament, una educació i un creixement emocional idoni del menor, i amb la millor escola de futbol, la nostra. Jo donaré tot el suport incondicional a l'actual junta directiva en aquesta lluita. La millor manera de demostrar que la Masia és exemplar en la formació, en tots els sentits, la van donar els juvenils de Jordi Vinyals, que amb un Munir estel·lar, van guanyar la UEFA Youth League. Aquest és l'esperit, la força i el futur del nostre club. Gràcies, nois. Ara, amb aquest esperit, hem d'afrontar el partit d'aquesta nit contra el Real Madrid. Aquests partits sempre són especials, però el d'aquesta nit és encara molt més atractiu. Jo tindré la sort de ser a València donant tot el suport possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)