Opinió

Tensant el futbol formatiu

Per tant, és més una reacció que no una decisió freda i calculada

L'Espanyol s'ha posat fort alhora de blindar el seu futbol de base i com a mesura exemplar ha decidit donar de baixa Rodrigo Sánchez, Tala, jugador infantil de 13 anys, perquè els seus pares no han volgut signar el contracte de formació que exigeix el club. Els responsables del planter blanc-i-blau, farts de la fuita de jugadors després d'anys de formació, van decidir aquest estiu imposar aquesta mesura als jugadors amb més projecció. Segons el responsable del futbol formatiu de l'Espanyol, Jordi Lardín, aquesta mesura respon a la necessitat del club de fidelitzar jugadors i comprovar qui està compromès amb l'entitat. Lardín ha afegit també que “qui marxa no torna”. El cas de Cristian Tello, que va marxar al Barça, va ser especialment mediàtic, però, segons el club, en els darrers tres anys fins a 16 jugadors del futbol de base han marxat cap a can Barça i l'Espanyol entén que totes les despeses de formació invertides en aquests jugadors serveixen per alimentar el rival i això els afebleix esportivament.

Aquesta mesura té un risc profund, ja que els jugadors amb més possibilitats d'arribar al futbol professional dubtaran de si comprometre's amb l'Espanyol o be marxar a un altre club. Però d'altra banda, els gestors del futbol blanc-i-blau creuen que si el jugador ha de marxar igualment, millor mostrar les cartes ja i estalviar-se despeses i decepcions. Aquesta mesura, però, és una resposta a una suposada agressió exterior i, per tant, és més una reacció que no una decisió freda i calculada, i, habitualment, quan es prenen decisions reactives, se'n pot sortir escaldat. Enmig de un ambient enrarit entre l'Espanyol i el Barça pel transfuguisme reiterat de joves valors, aquesta mesura pot jugar en contra, sobretot a curt termini, de qui la proposa. Caldrà veure si aquests nous contractes de formació funcionen a mitjà i llarg termini i s'aconsegueix fer més fort el futbol de base, però en els temps en què vivim en el món del futbol, i especialment a l'Espanyol, l'únic important és el que passi avui, i mirar més enllà sembla fer volar coloms.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)