Opinió

La gran lliçó de Tito Vilanova

Tito Vilanova ens ha mostrat
el camí i l'esperit. Moltes gràcies per tot, Tito

Han sigut dies difícils per al barcelonisme; eliminats de la Champions, hem perdut la final de la copa, i contra el Real Madrid, i hem perdut una gran persona i un gran barcelonista. Sí, males notícies, especialment la mort de Tito Vilanova. Des del meu punt de vista, hi ha dues maneres d'actuar davant tot plegat i la que escollim ens definirà com a barcelonistes i com a persones. Podem queixar-nos i culpabilitzar o aprendre de la lliçó de vida que ens ha donat Tito i aplicar l'esperit de força i voluntat que vam mostrar a Vila-real.

Ja fa molt temps que parlo d'unió, de lluita conjunta i de barcelonisme al davant de qualsevol interès personal. Dilluns ho vam veure, per fi. Els últims quatre presidents i l'actual es van trobar units pel dolor i l'estima cap a Tito Vilanova. Des del meu punt de vista, això hauria de ser la norma i no l'excepció. Esperem que això es mantingui en el temps i que aprenguem aquesta lliçó pel bé de tot el barcelonisme. Tito Vilanova ens ha mostrat el camí i l'esperit. Moltes gràcies, Tito, per tot.

Ens trobem que aquesta temporada s'acaba i que el Barça només té possibilitats en la lliga, tot i que depèn de l'Atlético i el Real Madrid. Ha sigut una temporada plena de moments difícils que, en la seva majoria, han sigut conseqüència d'una mala panificació i de decisions que s'han demostrat inoportunes i poc encertades. Ho hem de reconèixer. Arribats a aquest punt, pensem com podem fer-ho perquè el Barça torni a la sendera dels títols. Hi ha gent que creu que s'ha de canviar tot i demanar eleccions argumentant que la junta ho ha fet molt malament i que no està legitimada. Respecto aquesta opinió però no la comparteixo, especialment el que la motiva, i menys ara que, més que mai, és el moment de la unió.

Dit això, podem parlar de què hauríem o podríem fer per millorar l'actual situació esportiva i institucional. Només faltaria que no poguéssim parlar del tema, però fem-ho sempre des d'un punt de vista constructiu i positiu per al Barça. Deixem els ismes i els interessos personals que ja veiem on ens porten. Sí, s'han de fer canvis i alguns en profunditat com podria ser tot allò que té a veure amb l'estructura i la planificació esportives. És clar que la feina dirigida, en principi, per Zubizarreta no ha funcionat i s'ha demostrat una clara falta de planificació i criteri de futur. Doncs, canviem això i lluitem perquè no torni a succeir el que ha passat aquest any. En l'aspecte institucional, s'ha demostrat que les mitges veritats i la falta d'informació no són el camí. Sempre he dit i sempre defensaré que no és pot fer el que no es pot explicar al soci.

Proposo que tots aquells que ens sentim barcelonistes i volem ajudar que el Barça ho guanyi tot, a més de ser el millor club del món en els nostres cors i sentiments, lluitem en aquesta direcció i ens posem a disposició del club pel que sigui necessari. I si, arribat el moment de les eleccions, no estem d'acord amb la gestió o pensem que podem millorar-la, ens presentem amb projectes i propostes concretes. Jo ho faré.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)