Opinió

Exemplar

Aquí, com en moltes altres coses, encara ens queda molta feina per fer i molt camí per recórrer

Mentre aquí les imatges de Dani Alves menjant-se un plàtan llançat des de la graderia del Madrigal han fet la volta al món i s'han convertit en el millor espot publicitari mai imaginat per a una campanya contra el racisme, als Estats Units, un altre cas de discriminació racial també ha sacsejat l'NBA i, de retruc, l'esport professional nord-americà.

Tots els casos de racisme són condemnables, però el que ha protagonitzat el propietari de l'equip Los Angeles Clippers té una magnitud i una gravetat encara molt més gran. Primer de tot, perquè es tracta d'un personatge públic, i en segon lloc, perquè persones com ell són precisament les que més exemple haurien de donar en qüestions com aquestes. Es veu que no és la primera vegada que Donald Sterling fa comentaris d'aquesta mena, però aquest cop, Adam Silver, el nou comissionat de l'NBA, segurament empès per la reaccions en cadena que hi ha hagut, començant pels mateixos jugadors dels Clippers i acabant pel president dels Estats Units, i també per demostrar que durant el seu mandat no en pensa deixar passar ni una ha decidit imposar-li la sanció més severa de tota la història de la lliga. Silver exclou per a tota la vida Sterling de l'NBA, el convida a vendre's l'equip i el multa amb dos milions i mig de dòlars, la sanció més alta que es pot imposar. Sens dubte, es tracta d'una mesura exemplar i que hauria de servir, no només als EUA, sinó a tot arreu, per tal de posar fre a la xacra del racisme. Sé que des de fa temps es lluita des de molts àmbits per conscienciar la població sobre aquest problema. Però no ens enganyem, es tracta sobretot d'una qüestió d'educació per una banda i, per l'altra, de voluntat per part dels que manen de ser implacables amb aquests afers. No només de discriminació racial, sinó també de xenofòbia. Lamentablement, en la lliga espanyola de futbol n'hi ha casos gairebé cada cap de setmana, encara que no tinguin la transcendència o la difusió del de diumenge a Vila-real.

La UEFA i les lligues de futbol com ara la italiana, l'alemanya i l'anglesa actuen cada cop amb més contundència en aquests casos. No només per temes racials, sinó fins i tot per qüestions polítiques o de fòbia per motius de procedència. Mentrestant, aquí, com en moltes altres coses, encara ens queda molta feina per fer i molt camí per recórrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)