Opinió

La crida del Palau

Els espots gravats pels jugadors s'han afegit a la litúrgia prèvia a les grans cites de les seccions del Barça

Víctor Tomàs, el capità de l'equip d'handbol del FC Barcelona, puja per una escala fins a la coberta del Palau Blaugrana. Des d'aquesta talaia, amb el puny tancat i colpejant-se el pit, convoca la tribu barcelonista per al gran duel contra els lleons alemanys del Rhein Neckar Löwen. De fons, s'escolta una banda sonora que podria acompanyar qualsevol pel·lícula del gènere èpic. Des de diversos punts emblemàtics de la ciutat els seus companys d'equip responen a la crida i es dirigeixen cap al santuari blaugrana en una processó a la qual es van afegint una bona pila d'aficionats culers. Aquest és, resumit, el guió de l'espot que va gravar la plantilla del Barça amb vistes a la tornada dels quarts de final de la lliga de campions, fins i tot abans de saber que haurien de remuntar un desavantatge de 7 gols. El desenllaç de la pel·lícula de veritat ja és prou conegut. L'afició blaugrana, com en les grans ocasions, va respondre massivament a la crida i l'equip s'hi va deixar la pell per protagonitzar una remuntada que quedarà gravada entre les grans gestes del Palau.

La plantilla de l'equip d'handbol del Barça ja havia gravat un espot anterior amb motiu de la copa Asobal, que es va disputar en aquest mateix escenari a finals de desembre. Si la setmana passada s'apel·lava a l'èpica, el primer vídeo tenia components de cinema negre, amb tots els integrants de la plantilla guarnits com un grup de mafiosos. Xavi Pascual, com el cervell de l'organització, guardava en una maleta el secret per guanyar la competició. En un final propi d'un còmic de superherois van apareixent els arguments del millor equip: els guardaespatlles, protagonitzats per Saric i Sterbik; els infiltrats Noddesbo i Sorhaindo; els buscavides Tomàs, Juanín, Ariño, Saubich i Stranovsky; els canoners Karabatic, Rutenka, Lazarov, Gurbindo i Viran Morros; i els llestos Entrerríos i Sarmiento. Vistos els resultats, tant un vídeo com l'altre van fer efecte i la màgia del Palau es va deixar notar en el camí cap a dos dels set títols que pot assolir aquest grup durant el curs. Ja lluny del santuari blaugrana, aquest cap de setmana lluitaran pel títol de la copa del Rei a Pamplona, i entre el 31 de maig i l'1 de juny, pel seu gran objectiu de la temporada, recuperar el ceptre de la lliga de campions al Lanxess Arena de Colònia.

Els vídeos motivacionals de l'equip d'handbol són de portes enfora, per estimular l'afició. De portes endins, tal com va admetre el mateix Xavi Pascual, no calia. “Aquests vídeos, que es van posar tant de moda, han de sorprendre, i ara no sorprendrien ningú del nostre equip”, va reconèixer el tècnic en la prèvia del partit. En aquest sentit, ja es va parlar molt dels muntatges que es van fer en equips de llegenda, com ara el Barça de Pep Guardiola, o el grup de waterpolistes del CN Sabadell i de la selecció de Miki Oca.

Igual que l'equip d'handbol, els jugadors de la secció d'hoquei sobre patins també han gravat un espot per engrescar l'afició amb vista a la final a quatre europea que es disputa entre avui i demà al Palau Blaugrana. El vídeo es pot veure a través del web i dels mitjans oficials del club. El fil argumental és similar al de l'handbol, amb els components de l'equip d'hoquei liderant una comitiva de patinadors des de la Barceloneta fins al Palau. El Barça, doncs, amb el permís del Benfica, el Porto o el Vendrell, podria tancar una setmana molt productiva vuit dies després de la remuntada d'handbol contra el Rhein-Neckar Löwen i d'haver alçat ja el títol de la UEFA Futsal Cup a Bakú (Azerbaidjan). La nota luctuosa ha estat la mort de Tito Vilanova, un fet que ha trasbalsat la societat en general, molt més enllà de les diferents modalitats esportives i dels colors blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)