Opinió

La memòria dels cargols

No tenen l'obligació de plegar, però hi ha algun directiu a la corda fluixa, tenint en compte el que en pensa Bartomeu? Com a mínim, dos

1 No sorprèn com, en lloc de celebrar els èxits futbolístics de l'Atlético de Madrid i del Real Madrid (i les seves habilitats futbolístiques), la majoria de gent està més pendent d'alegrar-se de la desgràcia de Pep Guardiola i de José Mourinho? És normal aquesta patologia futbolística vinculada al passat dels dos entrenadors?

2 No us fascinen els múltiples atacs, fins i tot en diferents punts geogràfics europeus cap a Pep Guardiola, especialment a Catalunya? Per haver-se proclamat catalanista? Perquè defensa l'estat propi? Perquè és hereu de Cruyff? Per haver-se enfrontat amb Núñez fa anys? Per no haver confiat en Rosell? Per haver preferit Laporta? Per haver-se distanciat de Tito? Per no haver eliminat el Madrid? Per haver defensat una manera de jugar que ja no agrada? Per les seves amistats? Quantes factures no ha pagat Guardiola tots aquests anys a tot l'Estat?

3 Hem d'oblidar tot el que han donat al barcelonisme aquests jugadors (la majoria jugaran avui contra el Getafe), que, probablement, aquest any no guanyaran res? Cal recuperar la memòria tot i el dolor que fa al culer viure una final de la Champions entre dos equips de la lliga espanyola i que cap sigui el Barça? No cal ara una refundació de l'equip amb lògica i coherència?

4 Ens sorprendria molt que el gran Xavi Hernández decidís no continuar la temporada que ve per anar a jugar, per exemple, a Nova York, d'on ha rebut una interessant oferta de la franquícia del Manchester City? Resposta personal: no. Si fos ell, l'acceptaria amb els ulls clucs. I crec que ho acabarà fent.

5 Després de la marxa de David Villa a un preu irrisori, acceptaria el soci del Barça que Dani Alves fes el mateix per estalviar al club una fitxa altíssima i poc suportable? Més coses: no necessitaria el Barça dos porters i deixar anar molts diners pel que ha de ser titular?

6 Acabarà renovat Gerard Piqué tot i que les primeres converses no van (momentàniament) pel bon camí, segons fons del club? Estic convençut que sí. Una altra pregunta de futur: acabarà, d'una vegada per totes, ampliant contracte i millorant la fitxa Leo Messi? Resposta: segur. I aviat.

7 Tot i que no tenen cap obligació de plegar, hi ha algun directiu a la corda fluixa tenint en compte el que en pensa Josep Maria Bartomeu? Com a mínim, dos. Tindrà la valentia de demanar que pleguin? Esperem que sí. Un d'ells abans parlava molt. L'altre parla poc.

8 Deixeu-me aplaudir dempeus un dels grans amics que tenia Tito Vilanova, una persona que el va ajudar fins a l'últim dia, una persona honrada com ningú: Àngel Fernández. Sabíeu que Fernández va tenir el mateix càncer que Vilanova, que el va superar i que ha acompanyat l'extècnic i la seva família fins al final?

9 Un autèntic idiota llança un plàtan des de la graderia del Madrigal i s'organitza un festival mundial contra el racisme. Bravo. Però, tot i la penitència del pobre diable, cal situar-lo com l'home més racista del món? No, però a la vegada calia la ridiculesa de sentir gent manifestant-se a Vila-real dient: “Tots som David”'? Doncs no. Jo no voldria mai ser aquest tal David.

10 Sobre el racisme, no hauríem d'aprendre de l'NBA, lliga en la qual els jugadors s'enfronten amb el propietari del seu propi equip?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció